Dag 20

San Francisco deel 2

San Fran deel 2
Vandaag gaan we de wereldberoemde Golden Gate bridge over fietsen. Eerst maar proberen een ontbijt te scoren. Het bleef bij proberen want bij het tentje met het beste ontbijt van SanFran stond een rij tot buiten en bij de Starbucks was het ook vreselijk druk. Daar hadden we niet veel zin in. Overigens is in SF ook de andere kant van de "Amerikaanse medaille" heel goed zichtbaar. Tegenover de rijen voor een goed ontbijt en de drukte bij de Starbucks zijn er ook echt heel veel daklozen die ook stuk voor stuk volledig de weg kwijt lijken te zijn. Ze zijn meestal vriendelijk en soms volkomen apatisch maar allemaal ongevaarlijk. Een paar hebben we voorzien van een kleinigheid maar het blijft schrijnend om te zien hoe groot de verschillen hier zijn.
Zonder ontbijt maar vast de bus gepakt richting Fisherman's Wharf waar we de fietsen konden ophalen en de tickets voor de Ferry terug. Alles was weer keurig geregeld en Max beleefde een hele leuke verrassing: iedereen onder de 18 moest een helm op! We zijn solidair geweest en hebben er toen ook maar een opgezet :-) Naast de fietsenboer zat een Starbucks dus koffie en een broodje was ook geregeld.

Fietsen is voor ons Nederlanders natuurlijk geen probleem. Enkele forse klimmetjes in het parcours joegen de hartslag behoorlijk op en zorgde er ook voor dat we het een beetje warm kregen. Het was beide dagen in de ochtend en namiddag namelijk behoorlijk fris met zo'n 14 graden.
Al snel doemde de beroemde brug op en samen met honderden andere fietsers beklommen we hem. Aan de overkant lag het kunstenaarsdorpje Sausolito. Daar brak ook de zon door en werd het heel aangenaam. Tijdens het fietsen nog enorm gelachen om een Chinees meisje die niet begreep (of wilde begrijpen) dat de fiets verschillende versnellingen had en constant in het lichtste verzet als een dolle springveer fietste. Dat moest een keer fout gaan en ja hoor: bij een afdaling begon ze op redelijk hoge snelheid weer te trappen in dat belachelijk lichte verzet en daar ging de springveer. Recht de stoep op en met d'r benen wijd een tuintje in en tegen een boom tot stilstand. Geen mooier vermaak dan leedvermaak....
Sausolito was erg leuk en we vonden na een tip van een aardige jongen bij de fietsenstalling een prachtig plekje op een terras dat uitkeek over de hele baai met een fantastisch uitzicht op de skyline van SF! Zeehondjes kwamen ons even gedag zeggen terwijl wij genoten van het lekkere eten en het zonnetje. Wat kan het leven toch mooi zijn!

Na een rondje door Sausolito (wie kent het nummer van Diesel nog?) hebben we de fietsen opgehaald en de Ferry terug genomen. Een klein half uurtje varen in het zonnetje waren we terug op Fisherman's Wharf. Vervolgens weer terug gelopen naar het hotel. Alweer een prachtige dag afgesloten! Morgenochtend de auto uit de Valet parking (doe eens gek) en dan door naar de een na laatste bestemming, Santa Cruz.

Harry