Dag 13

Zondag 14 augustus

Deathly hot in the Valley!
Las Vegas is een stad van lichten, casino's, bloedhitte en de meest groteske hotels, gebouwd en ingericht op een manier die je niet zou bedenken. Complete steden zijn in een hotel nagebootst. Je waant je letterlijk in New York inclusief vrijheidsbeeld, Parijs met de IJffeltoren, Venetië met de gondeliers of Rome met het Colloseum. Je loopt binnen, maar dat heb je gewoon niet door. Zelfs de lucht is zo gemaakt dat je je buiten waant. Het mag allemaal wat kosten! En dan nog maar te zwijgen over de enorme (meest luxueuze) winkels van de duurste merken. De pluimage is kleurrijk: van glitter and glamour in gala of cocktailjurken, rijke chinezen aan de goktafels en toeristen in korte broeken en teenslippers. Alles is hier mogelijk. Met de Deuce (bus) kun je de boulevard van Las Vegas (the Strip) op en neer en uitstappen waar je maar wil. Wat een gekte, maar wat leuk om mee te maken. We verbleven in een mooi hotel en en hadden een enorme kamer, hoe kan het ook anders. Een compleet en luxe appartement. Toch was één nacht voldoende. Na een ontbijt in de tuin zijn we naar de grote Outlet Shopping mall gereden waar je gerust een dag kunt doorbrengen. Eindelijk kon Max shoppen en zijn gespaarde geld besteden. :-)
O
Las Vegas was qua temperatuur al behoorlijk heet (42 graden), maar het kan nog erger! Na het ontbijt in de tuin van het hotel stappen we in de auto voor de rit naar Death Valley. De nodige voorraad water gaat mee.
Het is een korte reis dit keer van bijna 3 uur. De weg is stil en de hitte kringelt boven het wegdek. In de omgeving zien we alleen maar geelkleurige sandstones (bergen die lijken op grote zandhopen, maar wel degelijk van steen zijn), lavakleurige bijna zwarte lagen en rotsen in grijstinten. Daartussen zandvlaktes...we rijden in een droog, heet woestijn gebied. De temperatuur loopt op. Het lijkt soms of we op de maan rijden. Ergens halverwege stoppen we op de zandvlakte bij iets wat op een tankstation lijkt. Veel militairen met grote legertrucks lopen er in compleet uniform en het is heet!!!
We zijn in Area 51 terecht gekomen! Dit is een gebied van veel geheimzinnigheden. Het is een verboden gebied en omdat het hermetisch is afgesloten en er niets naar buiten komt over hetgeen zich daar afspeelt, wordt er gespeculeerd en is Area 51 geassocieerd met Aliëns. Ook héél geheimzinnig natuurlijk! :-)

Midden in de woestijn verschijnt ineens Furnace Creek Range. Wat een contrast met Vegas! Dit is ons verblijf voor een nacht. Voor het uitstappen dachten we te weten wat hitte was, maar dit sloeg werkelijk alles! De zon deed pijn ieder zuchtje wind maakte dat het nog heter aanvoelde. Je kunt het vergelijken met een hete sauna. Als je stil zit is het bloedheet, maar wanneer er iemand met een handdoek begint te zwaaien heb je het gevoel dat je gekookt wordt. Nou, dat dus! We worden heel hartelijk ontvangen en zodra we de sleutel hebben willen we maar één ding: het zwembad! Het water is lauw, want zo.m bad koel houden lukt gewoonweg niet. Net als de kamer. Een airco die al kouder staat dat alle voorgaande die we hebben gehad en een fan aan het plafond in de hoogste stand....koel wordt het niet helaas. Over de ranch lopen is te heet en we gaan om te eten, te drinken en de was te doen, gewoon met de auto. Al is het maar 400 meter. In 10 minuten tijd is de was droog en wij blijven maar drinken. Water uiteraard! :-)
Het is 50 graden, maar we willen toch graag de zonsondergang in Death Valley meemaken, dus stappen we in de auto en rijden naar Zabrisky Point.
We pikken nog net het laatste stukje mee en dat geeft mooie plaatjes!
Thuis gekomen zijn nog even de saloon in gedoken voor wat koude drankjes. Ditmaal wel met een alcoholpercentage voor Har. Een vage cocktail met whiskey, bier en lemon. Maar voor het lessen van de droge bakkes een groot glas water met ijs!

We slapen met airco en fan aan, ook al maakt dat herrie en vallen als een blok in slaap. Rond de klok van 04.00 uur worden we wakker van de kou en kruipen onder de deken. Eindelijk een koele kamer!

Het ontbijt in de saloon is top en geeft ons een de nodige brandstof voor de doorreis naar Mammoth Lakes. Een rit van bijna 4 uur. Het is alweer bloedgeslagen heet als we om 10.15 uur wegrijden. Death Valley ziet eruit als een onbewoonde planeet met onderweg wat zoutvlaktes en één doorgaande weg. We rijden in een Jeep van prima kwaliteit, maar zelfs de auto heeft moeite met de warmte. Langs de weg staat een waarschuwingsbord: zet je airco uit om de motor van de auto niet op te blazen. Nou, dat doe je dus gelijk, want hier stil komen te staan is niet iets wat je wil! Na 20 miles beginnen we al wat te plakken in de auto en besluiten we hem toch maar weer aan te zetten. Dan maar wat rustiger rijden, we hebben immers vakantie en dit landschap gaan we thuis niet meer zien!

X Ing