Dag 6

Universal Studios

dinsdag 31 juli
Vandaag gaan we met de Uber naar de Universal Studio’s. Om 9.30 uur aangekomen. Wat is de Uber makkelijk. Binnen enkele minuten zijn ze bij je. De ene chauffeur is wat spraakzamer dan de ander. We zijn in de volgende attracties geweest:
Studio Tour: met deze attractie begonnen we de dag. Je ging met een treintje langs bekende huizen/auto’s uit bekende tv programma’s We zagen de rode sportauto van Magnum. Een vliegtuig ongeluk die uit een speelfilm helemaal was nagemaakt. Jaws de haai etc. Erg leuk om te zien.
Jurrassic Park: Voor deze attractie was de wachttijd 60 minuten. Het ging allemaal voorspoedig. Hier ging je met een karretje langs de dinosaurussen. Aan het einde van de rit kreeg je een plons water over je heen. Erg Leuk. Op het einde van dag gingen we nog een keer. Wachttijd 55 minuten. Alleen dit keer gingen we in de rij van singles staan. Binnen 10 minuten zaten we in de attractie .Zo om zeilde wij de wachttijd van 55 minuten. We zaten dan wel ieder apart maar dat maakten ons niet uit.. Harry werd als eerste aangewezen en moest dus voorin zitten. Later zaten Timo en Ik achter elkaar op de een na laatst rij en achterste rij. Papa en Timo hebben gewisseld. Papa had geluk. Timo was drijfnat tot aan zijn schoenen en sokken aan toe. Egbert zat in een ander karretje achter ons maar ging uit eindelijk als eerste weg. Wat hebben we gelachen dat Timo drijfnat eruit kwam. Ik heb een video en een foto van gemaakt.
Special effects : Bij deze show kon je zien hoe je in de maling wordt genomen. We weten nu waar Victor Mids het vandaag heeft. Allemaal trucs. Een Nederlands gezin mocht mee doen in een act.
Harry Potter and the forbidden journey: Deze attractie vond ik erg gaaf om in te zitten. Je vliegt Harry Potter achterna. Alleen wij komen voor gesloten deuren te staan en moeten dan weer draaien. Harry Potter kan gewoon door vliegen. Een keer vloog ons karretje wel erg veel achterover boven de lucht. Echt een aanrader om een keer in te zitten.
Walking Dead: Een soortspookhuis met echte mensen en poppen. Hier moest je doorheen lopen.

Flight of the Hippogriff: een achtbaan. Was te doen. Niet spectaculair.

Animal Actors: een show waarin dieren de hoofdrol in speelden. Laat Marianne Thieme partij van de dieren dit niet zien. Zo gedrild waren de dieren. In deze show zagen we: poezen, honden, uilen muizen, kippen en 2 valken in de hoofdrol.
Trans formaters: Hierbij zag je dingen in 3D. Erg leuke attractie.
Water World: een fantastische show. Je moest niet zoals wij vooraan zitten want dan kreeg je een bak met water over je heen. En die kregen we dus ook door een speedboot. Kan je nagaan. Op zo’n kleinstukje speelruimte was er plaats voor een speedboot en een vliegtuig. Een geweldige show. Ik kan het je niet navertellen. Er gebeurde zoveel leuke dingen. Een vrouw werd erg boos omdat ze nat werd. Moet je maar niet vooraan zitten. Het werd van te voren verteld. In een woord ik vond het fantastisch.
Om 20.00 uur namen we de Uber terug. Daarna koffie gedronken. Een spelletje Deenen gedaan. Harry en ik hadden 2x gewonnen. Stand: Harry en Lia staan met 2-0 voor.
Het was weer een leuke dag. Op weg naar Lake Havasu