Dag 24

3e dag Yellowstone NP

Vannacht geen oorverdovende stilte maar het getik van regen afgewisseld met hagel en ook wel droge perioden. Maar onder de slaapzakken is het goed vertoeven dus hebben we goed kunnen slapen. We hebben ons ochtend ritueel hier wel wat aangepast. De gang namelijk naar het waslokaal laten we achterwege dat doen we gewoon in de camper. De reden het water dat hier uit de kraan komt is nog net vloeibaar. Het is eigenlijk gewoon ijswater. Om je daar nu mee te gaan scheren wordt hem niet. Dus dan maar in de camper. Ook maar even de kachel aangedaan want het was een toch wel frisse nacht. Koud was het in de eerste week dit noemen we fris, een graad of 5 celsius.
Na de koffie, brood voor mij en brinta voor Anneke was het tijd om op pad te gaan eerst even naar de kampwinkel, want er dreigt een rampscenario te ontstaan we zijn bijna door de koffie hee. En dat willen we niet laten gebeuren dus. Voorraad aangevuld en weer op pad richting het noordelijke deel van Yellowstone om te kijken wat we vandaag allemaal te zien krijgen. Op de Dunraven Pass was duidelijk te zien dat het slecht weer geweest is vannacht overal lagen rotsblokken langs de weg en ook was op sommige plaatsen de sneeuwwal ingezakt en op de weg terecht gekomen. Opletten dus maar dat moet je altijd de camper is namelijk net zo breed als een weghelft dus veel speelruimte heb je niet. Rustig aan doen dus en veilig aankomen is ons devies.
Aan de noordzijde van de pass staan veel auto’s en zijn mensen druk in de weer met hun camera. Gelukkig plekje gevonden en er heen gelopen. Met een speurende blik gekeken in de richting van de plek waar de lenzen heen wijzen. Ik zie niks dat lijkt op een beer. Dan hoor ik een van de dames stellig beweren dat het geen beer is maar een bever. Bever??? We zitten in een bos er stroomt een beekje naar beneden dat meer lijk op een waterval. Dat zal toch geen bever zijn. Dan zie ik de Bever en herken direct dat het een marmot betreft. Ja die zitten hier volop dus het mysterie van de bever is opgelost. Ik heb de rest maar in hun waan gelaten dat zij een bever hebben gezien maar dan wel met een pluimstaart.
Wij gaan weer verder en gaan nog even kijken bij het karkas van de Eland. Helaas dit maal geen beer te zien. Dus weer richting Tower junction. Maar eerst even lunchen ditmaal langs de rivier waar we gisteren de Bald Eagle zagen. Deze had vermoedelijk geen zin in natte veren want we zagen er geen een vliegen of zitten. Best slim dat beest. Maar wij zitten droog dus kunnen gewoon verder. Ditmaal met succes beer nummer 5 van deze vakantie laat zich zien een grote Bruinkleurige zwarte beer. Het klink mij ook vreemd maar toch is het zo. Onverstoord door de vele toeschouwers deed hij zich tegoed aan al het lekkers gras struikjes en bloemetjes. Tijdje genoten en toen weer verder. Vlakbij Tower Junction een kruising met Benzinepomp Hotel Rangerstation staat het vol met auto’s. een grote zwarte beer, nummer 6 dus, loop daar rustig rond of eigenlijk gewoon richting de auto’s de mensen geven hem gelukkig de ruimte en tussen de auto’s door steekt de beer de weg over. Gevolg iedereen in de auto en achter de beer aan. Dat vind de Ranger geen goed idee en met zwaailicht en sirene gaat zij de verkeersopstopping te lijf. Het lukt ten dele maar we rijden langzaam genoeg en kunnen nog wat foto’s maken en ook een stukje filmen.
We zijn door gereden en een stuk verder gekeerd. De zwarte beer was wel een stuk opgeschoten en bijna niet te zien vanaf de weg dus lekker doorgereden. Richting het onderste deel van de Dunraven Pass daar zagen we een heleboel mensen naar een berg kijken maar wij zagen niks toch even de camper geparkeerd en gevraagd waar kijkt u naar. Wat bleek ze keken niet naar de berg maar naar een boom aan de andere zijde van de weg. In de boom zat een nest met daarop een uil. OK daar wil ik ook een foto van. Maar wat blijkt er loopt hier ook een beer, maar deze zit goed verscholen in het dal en blijft daar zitten. Foto is dan ook niet erg duidelijk maar we tellen hem wel als beer nr 7. We zijn weer even Lamar Valley ingereden en zagen daar beer nr 5 de Bruine beer schijnbaar voldaan van al het lekkers dat hij gegeten hadden liggen. Met zijn kop op de rotsen deed hij een tukkie. Heerlijk toch dat berenleven. Het weer wordt er niet beter op dus gaan we eerst maar weer de pas over om in ieder geval aan de goede kant te zijn. We koken weer op een parkeerplaats in Hayden Valley maar helaas geen spectaculaire beesten wel veel Bisons en Elken die de regen trotseren. Wij besluiten nog even te gaan shoppen. We hebben namelijk een mooi boek gezien in de shop bij de Old Faithfull Inn. Het boek blijkt in de shop die wij bezoeken niet te koop. Dan maar wat lekkers voor bij de koffie. Muffins altijd lekker. Bij het betalen vraagt de man achter de kassa of ik geen last van de kou heb. Heel stoer zeg ik, Nee hoor. Bij mezelf denkend, ben je mal ik ben pas nog in Colorado geweest. Als ik weg wil lopen zegt de man doe voorzichtig met de sneeuw. Sneeuw?? Is dat voorspeld dan? Ja 5 tot 20 cm. Ok we gaan het merken. Dus wat onze laatste dag in Yellowstone gaat brengen. Je leest het morgen in het volgende verslag.