Dag 12

1e dag Yellowstone

1e dag Yellowstone.
We gaan bijtijds in ons geval 08:30 uur op pad. We hebben onze camper weer op orde afgekoppeld en we zijn er klaar voor YELLOWSTONE here we com.
De rit is maar kort 22 mijl om precies te zijn en we rijden dan ook voor 9 uur het park in de rij bij de ingang is maar 3 auto’s en we mogen door de fastlane omdat we al een pas hebben. Dus snel naar binnen.
In het park geldt een maximum snelheid van 45 mijl per uur. Dit vanwege het grote aantal dieren dat hier de wegen kruist. Nou wij zijn benieuwd of we dieren gaan zien. Binnen 10 minuten is het raak we zien op een stukje open terrein in het bos een bison staan en ja hij is groot. Even later hebben we meer geluk we moeten namelijk stapvoets een hele groep passeren die over de rand van de weg lopen.
Anneke is stoer genoeg om haar raam naar beneden te draaien en klikt er rustig op los met de camera. Naar later blijkt met perfect resultaat.
Wij draaien even van de hoofdweg af en gaan in de richting van een geyser nou de geyser hebben we nooit gezien want dat was een behoorlijk stuk lopen. Wel zagen we ongeveer 100 Bisons aan de overzijde van de rivier. Mannetjes vrouwtje en kalfjes. Sommigen lagen rustig anderen renden wat rond. Een kalfje werd gezoogd en 2 mannetjes hieleden een pseudo gevecht. We hebben er van genoten en flink staan fotograferen en filmen, wat een mooi gezicht is dit.
We gaan weer verder naar een van de Geysers die niet alleen water maar in dit geval ook modder de grond uit laat spuiten. Hier ruiken we ook duidelijk de zwavellucht die vrijkomt bij dit proces. Niet aangenaam maar wel houdbaar. Als we even later weer instappen om te vertrekken ontdekken we dat er een bast in de voorruit van de camper zit. Balen maar we kunnen er niks aan doen. We hebben gisteren wel een keer een tik gehoord maar zagen toen niks. Nadat we verder hebben gekeken denken wij dat we toen waarschijnlijk een steen net naast het rubber op de ruit gehad en is deze nu verder gescheurd. We merken wel met inleveren wat dit betekend mogelijk onze borg van 500 dollar kwijt. We gaan het meemaken als we weer in Las Vegas zijn.
Nu gaan we eerst genieten van al het moois. Volgende stop was de Grand Prismatic Spring een bron die een hele mooie verkleuring heeft. Helaas is de trail naar het hoge uitzichtpunt tot 1 juli buiten gebruik en moeten wij het doen met een rondje over de houten paden die hier bij de geysers zijn aangelegd.
Toch lukt het om een paar foto’s te maken waarop de kleuren een beetje te zien zijn. Na dit prachtige natuurverschijnsel rijden we naar de oude betrouwbare oftewel OLD FAITHFULL Deze Geyser is zo goed te voorspellen dat ze met een nauwkeurigheid van 10 minuten kunnen aangeven wanneer de volgende uitstoot van stoom en heet water komt. Toen wij kwamen aanlopen zaten er al honderden mensen klaar. Wij vonden nog een plekje met goed zicht en binnen 1 minuut zagen we water. Dat is mazzel. Nee toch niet vals alarm hij stopte weer. Na nog 2 of 3 maal een klein beetje ging het ineens los. Veel stoom en water dat tientallen meters omhoog gespoten wordt. Een prachtig natuurverschijnsel. Kunnen we ook afvinken.
Wij zijn daarna even naar de shop gegaan om een souvenirtje te scoren. Eigenlijk wilden we iets gaan eten maar dat wilden die paar honderd man die hadden staan kijken bij Old Faithfull ook bedacht. Gelukkig was het na een half uurtje een stuk rustiger en konden we een broodje scoren.
Met een gevulde maag zijn we verder gereden richting Lake Yellowstone, aan de zuidrand van het meer zitten een paar geisers die echt aan de rand of zelfs in het meer zitten. Een mooi gezicht.
Wel hadden we een beetje last van de blind renende, selfie makende, schreeuwende Aziaten die hier met busladingen vol op pad zijn. Begeleid door een gids uit eigen land en bij elke stop snel in en uit de bus. Ik ben benieuwd hoe hun fotoalbums er uit zien. Ja een ding weet ik zeker ze staan zelf op bijna elke foto.
Wij houden het liever bij het vastleggen van hetgeen we hier zien. Die kop van mezelf zie ik elke dag al in de spiegel dus hoeft niet op elke foto.
Laatste stop voor vandaag was het lakeside gebied. Een stukje aan het meer gelegen waar hotels vakantie woningen en een authentiek gebouw uit de vorige eeuw staan. Dit doet nu dienst als restaurant en shop. Wij hebben er een lekkere cappuccino gekocht.
Op naar de camping. Het inchecken verliep weer vlot en nadat ik getekend had dat ik alle regels over beren had gelezen en begrepen kregen we ons nummer toegewezen een ruime plaats die aan de achterzijde gemarkeerd wordt door een hoop sneeuw.
Inderdaad sneeuw we zitten hier op ongeveer 2250 meter en er ligt nog volop sneeuw in het bos. Gelukkig zijn we wegen schoon. En voor wie het interesseert vandaag was het ongeveer 22 graden en hebben we 2 keer een klein buitje gehad. Vannacht wordt het hier ongeveer 4 graden.
Morgen staat er een rit naar het noorden van het park op het programma. Dit is het deel waar we het meeste kans maken op het zien van grote herten en heel misschien wolven, zwarte beren of Grizleyberen.
Of we geluk hebben lees je in de volgende update.