Dag 17

Arches NP

Arches National Parc.
Vanochtend zijn we rustig vertrokken richting Arches National Parc reis tijd ongeveer 4 uur dus rond de middag daar aanwezig en dan rustig het park bekijken. Tenminste dat was de planning. Onze route voerde ons gedeeltelijk door de staat Colorado, mooi pikken we die ook even mee. Bij het plaatsje Dinosaur weigerde de Tom Tom even dient en misten wij hierdoor een afslag. Geen probleem volgende weg rechts zei de Tom Tom. Ok staat wel op de kaart maar er is geen asfalt. Toch de gok gewaagd en dus 10 km lang over aangereden steen gereden. Viel best mee wat hobbels, wel was de maximum snelheid wat laag 30 mijl per uur. Dus met een klein oponthoud kwamen we weer op de juiste weg. Onderweg hebben we weinig wild gezien mogelijk heeft dat te maken met de staat van de verkeersborden zoals op de bijgevoegde foto. Een 2 baans highway maximum snelheid 70 mijl per uur en enig achterstand in het onderhoud. Dus maar wat rustiger gereden om de boel heel te houden. Na enige tijd viel het mij op dat er nogal wat bruine smurrie op de weg lag en dat was niet oud. Tja en dan zie je 3 cowgirls en 2 cowboys te paard en daarbij ongeveer 50 koeien en een stuk of 40 kalveren die de gehele breedte van de weg gebruiken. Ok rustig er achter blijven rijden dan maar?? Nee hoor de oudste cowboy zeg maar Cowmen kwam naar ons toe en zei rustig volgen ik loods jullie er door. Vervolgens reed hij luidt fluiten en kreten gevend voor onze camper uit en dreef de koeien uiteen. Deze liedt middels veel geloei blijken het geen geslaagde actie te vinden. Ik wel want dan konden we weer verder.
De weg voerde door groene dalen met hier en daar wat koeien. En nadat we onze koffie pauze hadden genoten weer eens een flinke bergpas met haarspeldbochten en steile hellingen.
Daarna nog een stuk van Interstate 70 zeg maar de echte snelweg en toen de afslag richting Moab. Dit is de plaats waar we vanavond slapen maar ook zitten hier 2 nationale parken te weten Arches NP en Canyonlands NP.
Arches hebben we direct vanmiddag bezocht. Omdat het achterste deel is afgesloten was het best druk gelukkig wel regelmatig een plekje gevonden om de camper te parkeren en dan te voet de Arches oftewel bogen te bekijken. Een mooi natuurverschijnsel maar om de meest beroemde dedicated Arch te bekijken moest je een uur bergop lopen en minsten 2 liter water pp meenemen. Wij hebben vanaf beneden met de telelens vastgelegd. Dit is iets te veel van het goede bij 32 graden.
Op de camping aangekomen heb ik snel de BBQ aangestoken en wat vlees bereid. Daarbij een paar gebakken aardappeltjes en de maaltijd was compleet.
Na het eten even wezen afkoelen in het zwembad. Het is hier als ik deze blog schrijf om 22:15 nog steeds 25 graden. Wordt wel wennen zeker omdat we 3 nachten terug nog nachtvorst hadden. Morgen gaan we naar Canyonlands en mogelijk naar deadhorsepoint. Ligt een beetje aan de temperaturen verwachting is 34 graden. Wat het gaat worden?? Jullie kunnen het morgen weer lezen in de volgende update