Dag 18

Canyonlands en Dead Horse Point

2 parken op 1 dag Canyonlands National Parc en Death Horse Point.

Dat is best veel op 1 dag nou valt wel mee ze liggen namelijk naast elkaar dus we konden in een keer door. We zijn de dag rustig aan begonnen de parken zijn vlakbij en aangezien het hier een stuk warmer is als dat we gewend zijn de afgelopen dagen doen wij het tempo een beetje omlaag. Toch waren we weer bijtijds op pad.
Als eerste stond Canyonlands op het programma. Wij zijn al een keer in de Grand Canyon geweest en gaan deze volgende week ook weer uitgebreid bezoeken, maar toch blijft het een fascinerend gezicht als je ziet wat een rivier te weeg kan brengen in een landschap. Diepe kloven en steile wanden waar je de verschillende lagen kunt terugvinden aan de hand van de kleuren.
Het park is verdeeld in 4 sectoren die we allen hebben bezocht. Maar als eerste zijn we de trail gaan lopen naar Mesa Arch. De trail is niet zo lang maar door de combinatie van hitte, hoogte en het terrein blijft het een flinke inspanning. De Arch zelf is echter zeer de moeite waard. Hij staat iets los van de bergwant hetgeen je pas realiseert als je hem nadert en een gapend gat ziet van enkele honderden meters. Toch maar niet naar het randje lopen en blijven opletten. An blijft bij voorbaat al een eindje van de randen af. Anders is de lol er direct af. Gezien haar hoogtevrees nog knap dat ze als ik aangeef dat er geen afgrond maar nog een rand te zien is wel mee durft te lopen naar de “rand”. Wel een mooi natuurwonder en een gewild foto object al maken sommigen er wel een studie van en doen er wel erg lang over.
Vervolgens hebben wij de Greenriver Overlook bekeken deze is makkelijk te bereiken zonder hoogte verschil maar zeker de moeite waard.
De derde die we hebben bekeken was Uphaevel Dome. Hier zijn 2 uitkijkpunten, wij hebben de eerste gedaan hier staat een uur voor en die tijd zijn we ruim onder gebleven. Wel zagen we hier weer eens iemand lekker nonchalant zijn krukje/wandelstok nabij de rand neerzetten en even lekker uitrusten. Rare mensen zijn er toch op deze wereld. Voor ons tijd om wat te eten want dat bergbeklimmen vergt veel energie en die moet je aanvullen.
Als laatste zijn we naar het Grand View Overlook gegaan. De naam zegt het al hier heb je een geweldig uitzicht over het grillige landschap. Ook hier heb ik weer driftig de camera gehanteerd en genoten van de stilte. Langs de kant van het pad zagen we nog een mooie hagedis die we gelijk maar even gefotografeerd hebben. We zijn er toch.
Tijd voor het 2e park. Dit park is geen nationaal park maar een Staats park van de staat Utah. Of we dus maar even Entree wilden betalen. Ja hoor doen we. Zeker als de lieftallige dame bij de ingang vraagt waar we vandaan komen en na het horen van The Netherlands roept: Ik leer Dutch. Helaas stond er een rij auto’s achter ons en bleef het bij dankjewel goeie reis en tot ziens. Wel leuk een Amerikaanse die Nederlands leert.
Het 2 e park is eigenlijk een klein aftreksel van het nationale park maar heeft wel een paar bijzonderheden die we nog niet gezien hadden. Zoals een mooie bocht in de Green River waar door er een Goose Neck ontstaat zeg maar zwanenhals. Ook konden we vanaf hier de boten zien die vanuit Moab de rivier hier bevaren en met hoge snelheid door de Canyon varen daarbij veel geluid producerend zo erg dat we ze op grote afstand konden horen. Tevens zagen we hier een deel van de 4 x 4 route die je hier ook kunt rijden deze loopt door de Canyon. Best gaaf lijkt me alleen zijn de kosten best hoog namelijk tussen de 2 en 300 dollar voor een tochtje. Na ook hier weer de nodige foto’s en video’s gemaakt te hebben zijn we rustig aan richting de camping gereden genietend van het ruige landschap. ook het bijzondere in dit park op de foto zie je een aantal blauwe vlakken onder in de canyon dit bleek een zoutwinningsinstallatie te zijn. dit soort dingen zie je in geen enkel Natinal parc dus best bijzonder
Ons avondmaal was een echte cowboypot te weten Chili. Hij smaakte heerlijk.
Verder hebben we genoten van de avondzon en het behaaglijke 30 graden om 2100 uur.
Morgen hebben we een reisdag naar Bryce. We willen een route nemen over de scenic byway langs het Capitol Reef National Parc. Dus veel te kijken onderweg.
Morgen hebben we als het goed is internet en proberen we weer een update te doen.