Dag 23

dag 1 Grand Canyon

Grand Canyon dag 1

Vanochtend rustig aan opgestaan en ons daarna vertrek klaar gemaakt voor de reis naar de Grand Canyon. We zijn zeer tevreden over deze camping. Heerlijk geslapen en goede voorzieningen zoals een verfrissend zwembad en goede Wifi.
Voordat we echt vertrokken eerst even wezen tanken. Wij weten nu ook het effect van couponing. Gisteren heeft An een korte broek gekocht en bij het afrekenen kregen we een kaartje mee en een tegoedbon(coupon dus) voor 15 dollarcent per Gallon korting op de normale benzineprijs. Dus ons met bonnetje gemeld bij de kassa. Ok u kunt tanken en daarna afrekenen. Kregen we dus ruim 6 dollar korting. Niet gek hoor zo’n coupon.
De reis verliep vlot. Het eerste deel richting page waar we 1,5 jaar geleden op de camping overnacht hebben kon je duidelijk merken dat we richting het grote recreatie gebied voor watersporters Lake Powell reden. Dit is een enorm stuwmeer in de Colorado rivier is een dam aangelegd en daar wordt elektriciteit opgewekt. Het ontstane meer is een echte watersportplek geworden. We zagen heel veel boten waaronder een houseboot en een speedboot van ongeveer 15 meter richting het meer vervoerd worden. Toen we in Page bij ons laatste Wall mart bezoek even koffie dronken hebben we onze ogen uitgekeken naar al deze boten.
Vervolgens gaat de reis ongeveer 150 km door Navajo Land. Deze indianen stam heeft het hier voor het zeggen. Er mag hier geen alcohol verkocht worden en ze vragen overal hun extra entree voor. We zijn nog wel even bij een mooi uitzicht punt gestopt om even te kijken bij de Native Jewelry. Leuke sieraden door de indianen gemaakt. Buiten de stand waar wij gestopt zijn hebben we er ook zeker 50 gezien waar niemand te bekennen was. Geen goeie dag voor de handel blijkbaar.
We konden trouwens rustig aan doen omdat we weer in Arizona zijn en dus ging de tijd een uur terug. Een dag van 25 uur altijd makkelijk. Dus ruim de tijd genomen om te lunchen.
Na 2 uur waren we bij de ingang van Grand Canyon National Parc. Pasje getoond en de kaarten in ontvangst genomen. Vanaf de ingang is het nog ongeveer 60 km naar de camping. Ja ook dit NP is weer enorm. Na een minuut of 10 zagen we plotseling een auto stilstaan op de weg en de auto voor ons begon te remmen. Wat bleek er stond een enorm hert. Een Roosevelt Elk. Te grazen in de berm. An kon hem bijna aanraken zo kort reden we er langs. Gaaf om te zien dit enorme beest met een giga gewei.
Wat ons wel zorgen baarde was een enorme rookwolk die we zagen. Volgens ons was er bosbrand. Er waren echter geen afzettingen dus mogelijk niet gevaarlijk voor ons. Gelukkig maar. Bijna bij de camping wederom een enorm hert langs de weg met de nodige verkeerschaos als gevolg. Vlak voor de camping stak er ook nog een vrouwtjeshert, een hinde, over. Gelukkig naast het zebrapad dus waren de auto’s voorbereid op overstekers.
Inchecken ging weer makkelijk. Onze plek is helemaal achteraan, aan de ene kant jammer maar aan de andere kant ook rustig en eigenlijk slapen we er ook alleen maar.
De middag hebben we verder besteed aan een wandeling langs de southrim. Van Matherpoint tot aan de Bright Angel Lodge. Een mooie tocht waarbij je de canyon in al zijn schoonheid kunt bewonderen. Maar ook waar je de waaghalzen ziet die zo nodig dicht bij de rand gaan staan zitten of andere capriolen ziet uithalen. Wij hielden het bij kijken genieten en foto’s maken.
Vlak bij de Lodge zagen we plotseling 3 grote roofvogels zweven. Wij hadden geluk want ze waren redelijk dichtbij. Wel vonden wij ze erg groot. Dus foto terugkijken en tja dat lijkt toch echt op de met uitsterven bedreigde condor. Al turen in de lucht of ze terugkwamen zijn we verder gelopen. Helaas geen zwevende vogels meer gezien. Tot we ongeveer 150 van de Lodge af waren en An ineens 2 condors op rotsen zag zitten. Nu hadden we alle tijd om ze te filmen en te fotograferen. Helaas de telelens niet mee maar toch goed kunnen vastleggen. Wat een mazzelaars zijn wij toch.
Morgen gaan we verder rondkijken op de southrim en ook de verschillende informatiepunten en shops bezoeken. Ditmaal wel de telelens mee want wie weet wat er morgen weer te zien is. Jullie lezen het in de volgende Update.