Dag 24

dag 2 in het Grand Canyon NP

2e dag Grand Canyon
Vandaag alweer de 2e dag van ons bezoek aan de Grand Canyon.Een dag die vroeg begon en met een goede reden. Om 0300 uur werden we gebeld door onze dochter dat ze geslaagd was voor haar HBO opleiding. Nou daar mag je ons dus voor wakker bellen. Jammer dat examen een week vervroegd was en dat we je niet konden aanmoedigen maar gelukkig hebben we tegenwoordig manieren om elkaar overal ter wereld te vinden.
Nadat we niet direct weer de slaap konden vatten, en ook daarna heb ik nog redelijk ligt geslapen. Dus dan maar het bed uit voor een rondje herten spotten. Rondje van ongeveer 3 kwartier en geen enkel hert gezien nou lekker dan. Ach ik kwam langs de centrale winkel en heb maar gelijk croissantje als ontbijt gehaald het is toch ook voor ons hier een beetje feest.
Na het ontbijt zijn we met de shuttle naar het gedeelte van de rim gegaan waar we gisteren de condors zagen. Helaas geen condors op de rotsen dus ook geen foto kunne maken. Wij zijn toen vanaf de bright angel lodge richting het westen gelopen. Een mooi rustig stuk waar weinig mensen lopen en je mooie uitzichten heb op de Bright Angel trail. Dit is de tocht die we morgen gedeeltelijk willen gaan lopen. Namelijk tot het eerste rustpunt. 325 meter lager gelegen dan de rand van de canyon. Je loopt er in 2,4 km naar toe. Voor An wordt dit een zware tocht gezien het feit dat het begin en dus ook eindpunt op 2085 meter hoogte ligt. Daarbij komt de warmte en het stijgingspercentage van de trail. We gaan vroeg beginnen en doen het rustig aan. Veiligheid voor alles. Bij het rustpunt kunnen we onze watervoorraad weer aanvullen voor de tocht terug naar boven. We gaan er van uit dat het gaat lukken gezien de tochten die we deze vakantie al gedaan hebben.
De condors hebben we vandaag wel vaak gezien maar helaas alleen zwevend langs de rotsen een mooi gezicht maar een mooie foto dat is heel lastig.
Na ongeveer 4 km de rim gevolgd te hebben zijn wij met de shuttle bus terug gegaan om te lunchen. Na de lunch ging An even rustig liggen vanwege de gebroken nacht was ze toch wel moe. Ik ben maar weer een rondje herten wezen spotten. De ronde was wat groter ruim een uur en ja hoor in de laatste 5 minuten dus vlakbij de camper zag ik 3 Elk hindes en 1 Mule Deer. Gelukkig dit maal wel vast te leggen op de foto. De middag hebben we besteed aan huishoudelijke zaken en met wat kijken in de giftshop. Hierna weer terug gelopen naar de camper waarbij nu nog meer herten zagen. Blijft leuk dat kamperen in de natuur.
Na een geslaagde avond maaltijd zijn we naar de rim gelopen om naar de zonsondergang te kijken. Mooi gezicht en we waren dan ook niet de enigen. Er stonden honderden mensen met camera en telefoons om dit vast te leggen.
Wij houden het vandaag vroeg voor gezien en gaan snel onder de wol. Morgen een leuke maar vermoeiende dag. Hoe deze verloopt je leest het in de volgende update.