Dag 8

De John Muir Trail

De dag van de John Muir Trail.
Vandaag was het de dag die wij van te voren hadden gepland als wandeldag. We zijn dus vroeg vertrokken vanaf onze camping in El Portal en zoals jullie al merken was heit nog steeds niet gelukt om een update online te zetten. Ik ben echter eigenwijs en blijf ze wel per dag schrijven dan kan ik zodra er internet is de updates online zetten. Vandaag gaat dat zeker niet lukken want we zitten Basic dus alleen de camper en geen stroom of water die we kunnen aankoppelen.
Maar waar was ik gebleven, we zijn vroeg vertrokken en waren dan ook al om half 9 op de parkeerplaats aan het einde van de vallei. Hier vlakbij beginnen namelijk de wandelroutes langs Fernal Falls en naar Nevada Falls. Deze route lopen langs de rivier en vlak langs de waterval. Gezien het reeds eerder genoemde feit dat er dit keer veel smeltwater is is deze route genaamd de Mist Trail en dan is Mist in dit geval nevel. Deze route hebben wij niet genomen we zagen mensen terugkomen die geheel verkleumd waren door de ijskoude nevel die je over je heen krijgt en waarvan je drijfnat wordt. Het alternatief om Nevada Falls te zien is de John Muir Trail. Deze loopt verder van de rivier af en komt tussen de beide watervallen weer bij de Mist Trail en gaan dan samen verder. Wij hebben deze route genomen en dan bedoel ik ook echt WIJ. Wat ben ik supertrots op Anneke dat ze dit volbracht heeft. De top van ons deel van de route lag op ruim 1700 meter en het beging op ongeveer 1000 daarbij gerekend dat je onderweg nog een aantal malen daalt hebben we ongeveer 750 a 800 hoogtemeters gemaakt. An heeft doorgezet en is niet zoals vele anderen halverwege gekeerd en terug gegaan. Doodmoe maar zeer voldaan hebben we genoten van het schitterende uitzicht op Nevada Falls. Helaas konden wij vanaf deze plek de Fernal Falls niet zien
Ook hebben we hier wat notenmix gegeten en beproefd recept om je verspeelde energie aan te vullen. Je zag echt iedereen met zaakjes noten zitten.
Na het stijgen kom gelukkig weer het afdalen in ongeveer een uur tijd stonden we weer bij de Footbridge. Hier toch besloten maar een stukje omhoog te lopen want als je er toch bent dan ook deze maar even doen. En ja ook deze trail loopt omhoog. We zijn ongeveer 400 meter en 75 hoogte meters de Mist Trail opgelopen. Vanaf dat punt voelde je de nevel al en stonden de mensen die wel deze route namen hun regenjassen poncho’s en waterdichte zakken om hun rugzakken te maken. Ik ben alleen even een rots opgeklommen om een mooie foto te maken, waarbij ik gelijk 3 verschillende camera’s aangereikt kreeg om van groepen die hier waren foto’s te maken. Ach je helpt elkaar graag dus heb je zodoende nu zelf ook een foto met de waterval en mijzelf er op.
Het laatste deel was eigenlijk iets te veel voor An en ze was dan ook blij dat we terug waren bij de camper.
Een voordeel we hoefden maar 2 km van de parkeerplaats naar de camping. Hier bleek dat we superveel geluk hadden. Ongeveer 80% van de camping was afgesloten en onze plek vanwege de iets hogere ligging dus gelukkig wel bereikbaar. Beetje Mazzel maar dan heb je ook wat. De rest van de dag hebben we ons vermaakt met lunchen genieten van spelende eekhoorntjes mooie vogels en vooral niks doen.
Vanavond onze nieuwe BBQ gemonteerd en gebruikt. Conclusie niks mis mee die 14 dollar zijn geen nutteloze uitgave maar een goede investering.
Zometeen gaan we snel onder de wol. Morgen een zeer lange rit voor de boeg want de Tioga Pass is nog afgesloten. Volgens de Ranger die ik sprak nog ongeveer een maand. Er ligt nog steeds meer dan een meter sneeuw.
Ons doel voor morgen is Elko. Waarbij we niet weten hoe laat we er zijn dus wanneer jullie dit te lezen krijgen afwachten