Dag 15

Grand Teton

Van Yellowstone naar Grand Teton

Vandaag zijn we vertrokken uit Yellowstone. Na wederom een koude nacht met ijs op de ruiten van de auto’s waren we vroeg wakker. Dit werd veroorzaakt door onze buren die al voor 7 uur hun Fifth Weel oftewel Caravan reisklaar gingen maken. En ze deden dit niet alt te zachtjes.
Voor ons geen probleem na de dagelijks routine van was scheren en ontbijten vertrokken we richting Grand Teton National Parc. Dit park sluit bijna aan bij het Yellowstone National Parc. Er tussen zit alleen een stuk National Forrest zeg maar staats bos.
Het deel van Yellowstone ten zuiden van Lake Yellowstone hadden wij nog niet gezien. Wel wist ik dat de zuidelijke ingang waar wij heen reden 2 weken geleden nog afgesloten was. Onderweg werd ons duidelijk waarom. Ondanks dat dit deel niet hoog gelegen is lag er nog veel sneeuw op sommige plekken een meter aan beide zijden van de weg. Halverwege kwamen we langs Lewis Lake. Dit meer bleek nog geheel bevroren te zijn. En bedekt met een dikke laag sneeuw. We hebben er even bij staan kijken maar zijn er maar niet op gelopen. Beetje koud als je er door zakt. Maar wel een bijzonder gezicht op de laatste dag van mei.
Bij de uitgang van Yellowstone werden de toegangsbewijzen gecontroleerd. Later toen we merken dat er geen andere wegen richting de noordelijke ingang van Grand Teton lopen snapten wij dat dit gelijk de toegangscontrole voor het volgende park was.
Grand Teton dank zijn naam aan de berg Grand Teton die vanuit alle plekken in het park zicht baar is. Het park is weliswaar een stuk kleiner dan Yellowstone door deze berg van bijna 4200 meter is het een super gaaf gezicht. Ook hier hebben we weer heel veel dieren gezien. Geen beren helaas terwijl er wel veel borden stonden over de aanwezige beren en op een bepaald deel zelfs matrixborden in verband met de beren met jongen die daar de weg overstaken. Nee vandaag waren het Bizons herten en antilopen die we te zien kregen en natuurlijk weer een keur aan vogels waarvan ik helaas geen kenner ben en dus ook geen naam aan kan geven.
Ja watervogel, roofvogel, zangvogel, dat lukt nog net. En daar houd ik het ook maar bij.
Op een mooie rustige picknickplek hebben we onze lunch genuttigd en teven de lange broek verruilt voor de korte broek het weer was er weer naar temperatuur weer richting de 25 graden. Na een ronde door Grand Teton zijn we door gereden naar Jackson, een plaats die in de winter leeft van de wintersport en zomers veel buitenactiviteiten zoals raften etc aanbied. De stad is opgebouwd in westernstijl. Met mooie houten gevels en een gezellige uitstraling. Het hart wordt gevormd door een park waar in het midden een gedenkplaats voor de gevallenen is en dat op de 4 hoeken toegang bied door 4 poorten. Deze poorten worden gevormd door duizenden geweien van de Elk. De Elk is een hertensoort die vlakbij Jackson een eigen reservaat hebben en daar komen ook deze geweien vandaan. Bijzonder om te zien. In het stadje kregen we natte sneeuw en wat hagel maar zijn toen maar even de winkels in gelopen. Na de bui hebben we ons gereed gemaakt voor het laatste deel de weg naar Daniel Junction. Wat daar is? Onze camping en niet veel meer oh ja bij de camping horen een bar restaurant winkel pompstation snackbar en motel. Allemaal van 1 eigenaar. Leuke mensen die heel vriendelijk en gastvrij waren. Wij hebben ons zelf vandaag getrakteerd op de luxe van uit eten. An lekker aan de zalm en ik heb voor een steak gekozen Heerlijk en ruim voldoende. Vandaag dus weer internet en gaan we even de updates bijwerken. Hetgeen redelijk goed lukt, dus ook wat meer mooie foto's kunnen plaatsen.

Morgen hebben we een reisdag en huishoudelijke klusjes zoals de was. Dus de update van morgen zal iets minder uitgebreid zijn als die van de afgelopen dagen.