Dag 22

Kanab

Kanab een plaats waar veel westerns zijn opgenomen.

Na een mooie rustige nacht in Zion National Parc zijn we vanmorgen rustig opgestaan om onderweg te gaan naar Kanab. Maar eerst even rustig bijkomen van de hike van gisteren. Dus rustig een 2e kopje koffie buiten gedronken en genieten van de opkomende zon. Die langzaam de vallei vult met zonlicht. De eerste hagedis laat zich zien en dan ineens een kolibrie die langs komt vliegen.
We kijken of er bloemen in de buurt zijn waar hij nectar gaat halen zodat ik hem kan fotograferen helaas geen bloemen maar wel meer kolibries. Ze vliegen boven de rivier en zijn zo snel dat het bijna niet mogelijk is ze vast te leggen. Wel zien we een hert aan de overkant van de rivier zich te goed doen aan wat bladeren. Onze aanwezigheid maakt geen indruk. Heerlijk om zo de dag te beginnen.
Als we Zion NP verlaten zien we dat er heel veel auto’s klaar staan om het park in te rijden en als we door het dorpje net buiten de uitgang rijden staan daar ook alweer tientallen campers en auto’s van mensen die gaan hiken in Zion. Wij stoppen nog even bij een bank om de cashvoorraad weer aan te vullen en kopen nog een souvenirtje.
We volgen de Virgin river en komen in Hurricane vanaf daar nemen we de weg naar Kanab die ons een stukje door Arizona zal lijden. We hebben pech dat er aan de weg gewerkt wordt en dus staan we een kwartier stil. Ach we hebben geen haast we hoeven nog maar 35 km te rijden. Dan zien we een bord National Monument en bedenken dat we toch te vroeg zijn voor de camping dus kunnen we hier wel even gaan kijken.
Het blijkt een officieel monument te zijn en onder beheer van de National Parc Service te vallen. Scheelt weer 2 x 7 dollar entree. We hebben even rondgekeken en de intro van de ranger aangehoord. Dit blijk een kleine nederzetting te zijn die is gesticht door de Mormonen. Deze hebben hier al bijna 200 jaar een bron in hun bezit en een waterbron is hier goud waard.
Nu staat het gebouw er nog zoals het toen is opgezet. We kregen een leuke rondleiding van ongeveer 3 kwartier samen met een gezin. Vooral de originele meubels waren bijzonder om te zien. Helaas is de verwachting dat de bron gaat opdrogen. Eens gaf hij 160 liter water per minuut nu nog 20.
Na dit intermezzo doorgereden naar de camping in het stadje Kanab. Dit stadje is jarenlang gebruikt door filmmaatschappijen voor het opnemen van westernfilms en serie’s zo zijn hier onder andere High Chaparel en Gunsmoke opgenomen. Tijdens een wandeling door het stadje zagen we overal borden staan met bekend en minder bekende acteurs en daarbij in welke films ze hadden gespeeld. Leuk om langs te lopen al is 36 graden eigenlijk te warm om te wandelen. Na een kort bezoek aan een museum. Meer dan een paar decorstukken was het niet zijn we via de Mc Donalds teruggegaan naar de camping die milkshake was verdiend.
Op de camping hebben we lekker gezwommen in een zwembad dat net zo aanvoelde als de rivier gisteren. KOUD dus. Maar wel goed om het lichaam zo af te koelen.
Tijd om de BBQ aan te steken en wat vlees te braden. Simpel maar lekker gegeten dus. We hebben hier uitstekend internet dus kunnen de updates van deze 2 dagen er weer opzetten. Wel moest ik even stoeien met de foto's uit Zion zoals jullie wel gemerkt zullen hebben.
De komende 3 dagen staan we in Grand Canyon Village en daar is geen internet om de updates te kunnen doen. De dag erna staan we op een kleine camping in Chloride waar we vermoedelijk ook geen internet hebben. Dus dat gaat duren tot we weer in Vegas zijn. Maar ik beloof het ik zal ze alvast schrijven zodat ik jullie direct kan laten lezen hoe het ons is vergaan tijdens het hiken in de Grand Canyon en ook zullen we hopelijk kunne laten zien hoe mooi het er is.