Dag 27

laatse keer overnachten in de camper

De laatste Etappe
Vandaag de laatste echte reisdag met de camper. Morgen gaan we hem inleveren bij Cruise America en die laatste 10 km wil ik eigenlijk niet meer meetellen.
Vanochtend zijn we bijtijds vertrokken uit het toch wel bijzondere Chloride. Was het niet vanwege de mensen die er woonden dan wel door de dieren die ons vanmorgen wekten. Geen Elk of Bizon nee gewoon een Longhorn die luid loeiend achter de haag van bloemen die de camping met de weg scheiden stond. Wij zonden het wel een vreemde ingang een wildrooster maar met Longhorns die gewoon hier vrij rond lopen snap ik het helemaal die wil je niet op de camping te gast hebben.
Onze eerste stop was maar een kleine 3 kwartier rijden de Hoover dam en de nieuw gebouwde brug die de staten Arizona en Nevada sinds 2010 op een makkelijkere manier met elkaar verbind.
Vroeger moest al verkeer namelijk over de Hooverdam en deze is niet al te breed dat zal zeker een hoop problemen hebben gegeven. De nieuwe brug is een mooi stukje hedendaagse techniek en mooi om te bekijken en zoals ik ook gedaan heb over te wandelen.
Voor we echter het terrein van de Hooverdam mochten betreden moesten we door een sluis van de security. Een aparte lane voor bussen en Rv’s dus onze keuze was beperkt.
Een vriendelijke Beveiliger vroeg of ik even alle luiken van de camper kon openen en een dame ging nadat An haar binnen liet even de binnenzijde bekijken. Na een blik in onze douche en toilet ruimte was ze tevreden. Ook de inspectie van de luiken was snel klaar en we mochten verder. De manier van werken kennen wij nog vanuit onze periode in Duitsland als we op bezoek gingen bij het Hoofdkwartier van de NAVO in Heidelberg kort na de aanslagen op het WTC.
We konden de camper vlot kwijt op de eerste parkeerplaats en zijn toen op de brug wezen kijken. Die we net met de camper overgereden waren. Vanaf de weg kon je hem niet zien maar nu had je volledig zicht op de Hooverdam. Een enorme dam met enorm stuwmeer, die zorgdraagt voor een groot deel van de stroomproductie voor deze omgeving. Het meer doet ook nog eens dient als recreatie gebied. We zagen dan ook veel boten en jetski’s over het meer varen.
Wij zijn doorgereden naar de parkeerplaatsen bij de dam. Die voor de RV’s was aan de andere kant van de dam en een stukje verder maar nog steeds op loop afstand. Vanaf de parkeerplaats zij we de dam overgelopen en hebben op diverse plaatsen staan kijken naar dit enorme bouwwerk. Bij het restaurant hebben we even koffie gedronken en zijn toen aan de andere zijde van de weg weer terug gelopen naar de camper natuurlijk heb ik weer driftig de camera gebruikt om het een en ander vast te leggen. Nadat we de camper weer gestart hadden reden we wederom over de dam en dit was dus de 5e keer binnen 2 uur tijd dat we van staat wisselden. Arizona – Nevada-Arizona-Nevada-Arizona Nevada maar nu blijven we in Nevada want hier eindigt onze reis.
Na een korte blik op het stuwmeer Lake Mead zijn wij doorgereden naar de KOA bij Sam’s Town onze laatste camping inderdaad degene die ook de eerste was in deze trip. Hier hebben we de laatste spullen ingepakt en alvast wat zaken weggegeven. Namelijk de BBQ deze kon na die paar keer nog best andere mensen van dienst zijn dus inclusief briketten aanmaakvloeistof en lucifers geschonken aan een stel Engelsen die tegenover ons stonden.
Wij hebben nog even een frisse duik genomen in het zwembad want het opruimen met 30 graden is best een warm klusje. Nou hebben wij geluk want eind deze week gaat de temperatuur in Vegas richting de 45 graden. Dan zijn wij alweer tevreden met de helft als we in Nederland zijn.
Vanavond hebben wij gegeten bij het Fire light Buffet hier bij het Casino. Veel voor weinig en prima van smaak dus ach vol en tevreden zijn we teruggelopen naar de camper. Morgen leveren we de camper in en gaan we horen hoe het gaat met de afhandeling van de barst in de voorruit. Als dat geregeld is gaan wij naar Fremontstreet zeg maar het oudste deel van Las Vegas voor 1 nacht in het Four Queens Hotel. Hoe dat gaat jullie lezen het in de volgende update.