Dag 3

Las Vegas via Caligo naar Lake Isabella

Wederom goed geslapen maar toch weer vroeg wakker. het blijft lastig dat tijdsverschil. Voordeel je hebt de hele dag om te gebruiken.

Rond 08:15 uur reden we via de noordzijde van Las Vegas richting ons eertse doel een plaatsje waar vroeger een zilvermijn zat en dat bijna geheel intact is danwel gerenoveerd is in de oude stijl.
De rit om het oude Las Vegas en daarna evenwijdig aan De Strip was goed te doen. Wel drukte op de weg maar zonder problemen onze weg gevonden.

Onderweg kwamen we langs een flink aantal energiecentrales die geheel op zonnekracht werken. Mooi om te zien.
Rond 11 uur waren we in Caligo. Na het betalen van de entree hebben we onze camper op de speciale RV parking gestald en hebben we een kleine 2 uur door het stadje gewandeld. Leuk om te zien en al is het redelijk commercieel er waren zeer veel authentieke details uit vervolgen jaren zeg maar rond 1900.

Vervolgens zijn we naar Peggie Sue's Diner gereden dit ligt 4 mijl van Caligo vandaan. Wij hadden dit restaurant gezien in de Serie van Nick en Simon en aangezien er toch gegeten moet worden hebben we dit gecombineerd.

Een hele leuke zaak alles is in de stijl van de jaren 50 inclusief de serveersters muziek etc.
De hamburgers smaakten heerlijk en ook het bezoekje aan de bijbehorende shop was de moeite waard.

Voor we naar onze camping voor vandaag in Kernriver bij Lake Isabella zijn gaan rijden moest eerst even getankt worden. iets waar je hier goed op moet letten zijn de prijsverschillen. in dit geval 70 dollarcent per gallon(3,8 liter) binnen 500 meter.

Nu vallen de prijzen hier nog mee ongeveer 85 eurocent per liter. Dus beter als in Nederland. Daartegenover staat dat de camper dorst heeft ik schat 1op 4 of 1 op 5.

Na het tanken de highway weer opgereden en later over een aantal kaarsrechte wegen naar de bergen waar onze Koa is gelegen.

Een mooie rit waarbij we een aantal grondeekhoorns hebben gezien die de weg overstaken. Helaas ook een doodgereden Bobcat. Jammer want deze zijn vrij zeldzaam.

We hebben een mooi plaatsje gekregen en na het eten van een broodje nog een korte wandeling in het natuurgebied achter de camping gemaakt.

Om half 8 was het tijd voor ijs. Ja de camping trakteert alle gasten op ijs voorwaarde breng je eigen kom en lepel mee. En ik blijf een Hollander dus netjes in de rij gestaan voor achteraf nog heel lekker ijs ook.

Morgen gaan we richting Tulare om aldaar in het outletcentre wat koopjes te scoren en dan door naar Visalia voor de overnachting.

Benieuwd wat we gekocht hebben lees het morgen in de update.