Dag 4

Mooie route via Trail of the 100 Giants

Vandaag alweer de 4e reisdag. In de oorspronkelijke planning zouden we naar Sequoia natinal Parc rijden en daar 2 nachten blijven. Helaas is die camping nog gesloten en hebben we als alternatief een camping geboekt in Visalia.

Wel hadden we een stop gepland bij het Tulare Outlet Centre om daar wat koopjes op de kop te tikken.

Gisteravond hebben we nog met wat Nederlandse mensen staan praten waarbij 1 van hen ons de tip gaf om de binnendoor route te nemen. Wel stijl maar een mooie route en goed te berijden.

Ok goed plan we hebben toch tijd zat. voor we vertrokken nog een foto kunnen maken van de zwarte hagedissen die hier zitten. Die kunnen we afstrepen bij het lijsteje van Wildfoto's

De route begon direkt al met een stuk bos dat overstroomd was en waaar het water tot aan de rand van de weg stond. De naweeën van een winter met veel sneeuw.
De route voerde langs het Lake Isabella een meer waar anderhalf jaar geleden toen wij er langs reden geen water te zien was en er nu volop boten aan het varen waren.
Hierna reden we het Sequoia Natinal Forrest in langs de Kern River een snelstromende rivier die blijkbaar in trek is als raftingplek want we kwamen veel bussen tegen met raftingboten er achter op een aanhabger. het echte raften hebben we helaas niet gezien maar ik zou niet graag meevaren over de kolkende watermassa die wij zagen.

De route was inderdaad heel mooi en ook sommige stukken wel wat smaller en stijler maar doordat er weinig verkeer was hebben we er van genoten. Op een gegeven moment kwamen we langs een bord met daarop 12 mijl Trail of the 100 Giants.
Nou had ik daar ooit over gelezen en wist dat dit om Giant Sequoia's ging.
even overlegd en toen besloten dat we daar langs wilden.

Bij de Trail aangekomen was er nog net 1 plaatsje op de parkeerplaats waarbij ik redelijk strak moest parkeren. Ach na drie dagen ken ik de maat al een beetje dus dat lukte en konden we de Trail gaan lopen. De route voert langs erg mooie grote Sequoia's Ik weet niet of het er honderd zijn want ik heb ze niet geteld. Wel vond ik ze heel bijzonder zeker diegene waar je binnen in kon klimmen .

de route was ongeveer 3 km maar door de hoogte van bijna 2000 meter was het best zwaar voor Anneke. Ze kreeg dan ook een flinke hoofdpijn toen we later verder reden en naar ongeveer 2250 meter stegen. Langs de rand onder de bomen lag nog sneeuw en dat terwijl het tegen de 30 graden was.

de afdaling was vooral lang en bochtig. Met lang bedoel ik 40 km en de hoeveelheid bochten schat ik op 10 per kilometer dus een 400. gelukkig heeft de camper stuurbekrachtiging.

Gelukkig zakte de hoofdpijn van Anneke af en konden we toch even gaan shoppen.
we hebben ons ingehouden en alleen nuttige zaken gekocht. in ons geval 3 spijkerbroeken per persoon bij de Levi's store. hier hebben ze veel meer modellen en maten dus hebben we nu goed passende jeans.

vervolgens maar weer even 100$ benzine in de tank gedaan en toen doorgereden naar de camping. Dit maal een pullthru plaats. Dit zijn de makkelijkste plekken je komt aanrijden stopt sluit aan en morgen vroeg kun je gewoon afkoppelen en voorwaarts verder. Snel alles aangekoppeld en toen nog even lekker in het avondzonnetje. Het was om 18:00 uur nog 34 graden.

Vandaag de dag besloten met een lekkere pittige pasta. straks op tijd naar bed want morgen willen we Sequoia en Kings Canyon Natinal parc bezoeken en dat is nog wel een stukje rijden. daarvandaan rijden we door naar Coarsegold een camping vlak bij de ingang van Yosemite National parc.

Als het goed is morgen weer een update en nog meer grote verhalen over hele grote bomen.