Dag 11

Naar Sawtelle Mountain Island park

Richting Yellowstone.
Na de huishoudelijke activiteiten van gisteren hebben we de avond doorgebracht met een potje Yahtzee. Ook hebben we de speciale weerradio van Edward aangezet. Deze geeft met regelmaat het laatste weer het weerbericht voor de regio en als belangrijkste Er worden waarschuwingen op gemeld die voor de regio gelden. Ook kwamen wij er via de radio achter dat we intussen weer op 8 uur tijdsverschil met Nederland zitten.
Het weer was rustig en de nachttemperatuur zou rond de 45 F liggen. Klinkt niet slecht. Echter rond 12 uur werden we wakker en hadden we het een beetje fris. Even gecheckt op onze thermometer 45 F is 8 C oftewel koud.
Maar nadat we de 2e slaapzak er overheen hadden gelegd konden we lekker slapen.
Vanochtend allebei wakker geworden met een frisse neus en toen toch maar besloten om voor het ontbijt de kachel even aan te zetten. Na ongeveer 15 minuten werd het behaaglijk en konden we genieten van brood en koffie.
Ondertussen werd het tijd om de boel weer af te koppelen en te vertrekken richting Island Park. Dit ligt ongeveer 20 km van de westelijke ingang van Yellowstone National Parc. De rit verliep voorspoedig en we hebben weer genoten van het afwisselende landschap. Twee keer liep er een coyote kort bij de snelweg.
Onderweg nog wat laatste spullen gekocht bij een Wallmart want dan hoeven we daar minder tijd aan te besteden in het park.
De laatste 50 km van de route reden we door een bos. Ja inderdaad 50 km bos. Schitterende bospercelen kleine weiden en af en toe een plas of riviertje. Plotseling zagen we een aantal mensen staan kijken in de richting van het bos. Wij dus ook kijken en ja hoor zagen we een Eland of zoals ze hier zeggen een Moose. Helaas kon ik niet stoppen voor het maken van een foto.
10 minuten later waren we bij de camping en werden we geëscorteerd door het Host echtpaar. Een gezellig bejaard echtpaar die ons in hun pickup truck de plaats wezen en gelijk even bleven kletsen. Volgens hen waren wij bofkonten dat we een Moose gezien hadden. Onze plek is prachtig gelegen met uitzicht op Sawtelle Mountain het middelpunt van buitenactiviteiten in deze regio. Nu vooral Quads en ATV’s in de winter kun je hier kilometers lange tochten maken per sneeuwscooter. Helaas zijn hier wel mooie route voor ATV’s maar geen wandelroute’s dus zelf maar een stukje gaan lopen. Hierbij kwamen we een aantal malen bordjes met private property tegen. Dus omdraaien maar weer. Je weet maar nooit hier met al dat wapenbezit.
Gelijk al wat mooie foto’s kunnen maken van vogels en later ook nog 20 herten gezien welke soort zoek ik nog op. 1 van de herten vond ons wel interessant en kwam steeds dichterbij. Ook zagen we een kraanvogel in het weiland staan ja ook die zitten hier dus.
Omdat we geen internet hebben de komende dagen duurt het even voordat deze update online staat. En hopelijk kan ik er dan 4 plaatsen met hele mooie foto’s uit Yellowstone want daar zijn we de komende 3 dagen.