Dag 1

Reis met hindernissen

Woensdagmorgen om 04:40 loopt de wekker af. Vandaag vertrekken we richting de USA. De koffers zijn gepakt, we hebben online ingechekt , alleen mijn boardingkaart kon ik niet printen. even contact gehad met KLM is geen probleem doen we op Schiphol

Na een soepele treinreis hebben we ons gemeld bij de KLM balie. Misschien een voorteken maar daar was een probleempje met de desk, er kon niet geprint worden.

De vriendelijke stewardes loste dit echter soepel op. Wel vertelde ze dat ik niet thuis kon printen omdat ik een steekproef was. Ok prima toch.

Even door de security (binnen 5 minuten dus wachtrijen GEEN. Daarna via vertrek 2 naar de lounge voor een bakje koffie bij de Starbucks. Even langs de winkels gelopen. Ja inderdaad er langs want zonder See Buy Fly tasje aangekomen bij gate F7.
Inchecken bij de gate en ja hoor of ik even mee wilde lopen. ik werd uitgebreid gecontroleerd mijn goederen extra gecontroleerd en er werden swipes gemaakt of ik mogelijk gevaarlijke spullen mee had. Nee dat had ik niet dus na 10 minuten richten onze stoelen.

Het boarden verliep soepel en de extra beenruimte was heerlijk. Na een lange vlucht van 11 uur waarbij we heerlijke maaltijden kregen genoten van het prachtige uitzicht op Groenland en ik 2 films heb kunnen kijken zijn we geland in Los Angeles.

Inreis controle voor mensen met een ESTA gaat via een computer waar je jezelf moet aanmelden. Helaas de computer haalde geboorte datum en maand door elkaar dus mijn paspoort was niet lang genoeg geldig.
Dan maar in de gewone rij. Even later gevolgd door alle mensen die wel konden inloggen. Met andere woorden we stonden lekker vooraan.

Na een kort gesprek met een zeer vriendelijke immigration officer en het afgeven van onze vingerafdrukken konden we de USA binnen.

De koffers lagen al op de band dus deze opgehaald en toen door de douane.
Daar werd ons 1 vraag gesteld en toen we antwoorden dat we niet meer dan 10.000 dollar bij ons hadden. verscheen er een collega van de douanier voor een social talk en mochten wij verder. Leeker makkelijk dus.

Toen begon echter de ellende. we werden richting terminal 4 gestuurd voor de vlucht naar Las Vegas. We gaven onze koffers af en dan in de rij.

Het mag even duren maar na een half uur ben ik aan de beurt. En wat blijkt op mijn boardingkaart staat dat ik een extra controle moet ondergaan. Waarop ik aangaf dat dit op schiphol gedaan was en alles in orde bleek. OK prima geen probleem gaat u daar maar even staan. Oftewel wij doen het nog een keer.

Ok ik mee genomen naar de zijkant en hier alles uitgepakt camera aan computer aan filmcamera aanen overal een swipe van nemen. En toen wist ik al dat het even ging duren. Er waren sporen van explosieven gevonden dus moest er een specialist komen.
Na ongeveer 3 kwartier kwam de explosieven verkenner en deze gaf het zijn veilig. Ok dus na 1 uur en 15 minuten konden we eindelijk verder richting de gate.
Dan verteld dus de leidinggevende nog doodleuk. Delta zit tegen worrdig in terminal 3 dus u moet via terminal 5 met de bus naar 3 met andere woorden. je mag zo weer door de security.

We hadden 3 uur en een kwartier tussen de vluchten maar nu werden we toch nerveus.
Snel de bus gepakt nadat we eerst een kwartier moesten lopen en toen via een rondje luchthaven naar terminal 3.
Snel naar de security want wie weet wat ze gaan doen. Nou prcies waar ik bang voor was het hele ritueel opnieuw. Omdat ik niet achterlijk ben had ik nu alleen mijn rolkoffertje met laptop en Anneke die in de gewone rij moest de rest.

Wederom van top tot teen gefouillerd en betast (zie ik er zo goed uit dat al die mannen aan me willen zitten???) en swipes van al mijn spullen.
Dit keer slechts een half uur over gedaan en bijna gelijk met Anneke toestemming om door te gaan naar de gate. Bij de gate aangekomen hadden we nog 10 minuten voor de geplande tijd maar gelukkig was er een vertraging en konden we gewoon mee. Eerst maar even wat te drinken gekocht want daar waren we wel aan toe.

De vlucht naar Las Vegas duurde maar 45 minuten en er was vooral het laatste gedeelte erg veel turbulentie. veilig geland en snel naar de koffers.
Koffers?? helaas maar 1 koffer. de andere bleek nog in Los Angeles te staan. (misschien heeft het te maken dat het de koffer was die op mijn naam staat, die man met de explosieven onderkenning)
Melding gemaakt bij Delta en toen vanwege het oponthoud een gratis Taxi van Delta naar ons Hotel. het Platinum .

Wat een ruimte zeer uitgebreide keuken 2 persoons bad alles er op en er aan en ook nog eens uitzicht op de Strip.

Na een korte opfrissing hebben we de avond doorgebracht op de Strip en weer genoten van alle bijzondere dingen hier. Na een blik op de fontijnen bij het Bellagio waren we er klaar mee tijd om naar bed te gaan. Eeven een drankje in ed bar gedaan en toen lekker slapen. Door het tijdsverschil waren we intussen 24 uur wakker en dat is best lang.

Toch even afsluiten met positief nieuws De koffer is afgeleverd bij het hotel.
Oh Ja hij is wel kapot, maar dat mag de pret niet drukken wij gaan genieten.

tot de volgende update groten uit VEGAS