Dag 7

Reisdag 1

Yosemite National Parc de Watervallen en Mirror Lake
Vandaag bij tijds opgestaan en om half 8 vertrokken naar Yosemite. Dit vanwege de drukte en de beperkte parkeer gelegenheid die er op dit moment is vanwege de werkzaamheden.
Onderweg weer genoten van een kolkende Merced River die al het water uit Yosemite afvoert. Onze camping in El Portal is gelegen aan de rivier dus rijden we er mooi langs op en kunnen zien dat er veel sneeuw aan het smelten is want het is een enorme massa water die hier langs stroomt. Dit maal een vriendelijke dame bij de ingang die resoluut een persoon die even langs de rij op te rijden aan de kant zette. En daar liet wachten. Tegen ons een lieve lach en het kaartje van de vallei en een enjoy your stay.
Nou dat hebben we gedaan we vonden op de parkeerplaats tegen over de Yosemite Falls een plek en konden dus vandaar uit de rest te voet doen.
Als eerste zijn we naar Mirror Lake gewandeld. Omdat we in het voorjaar zijn is er voldoende water om het een meer te noemen. Aan het einde van de zomer is het alleen nog een stroompje. Het meer dank zijn naam aan het gladde wateroppervlak en hierdoor een mooie weerspiegeling van de bergen er om heen. Het meer ligt onder aan Half Dome de beroemde berg die boven de valei uit torend. Een mooie wandeling die door de bossen en over diverse rotsen loopt. Na wat mooie foto’s gemaakt te hebben zijn we via de andere route terug gelopen. In totaal was het 11 kilometer. Met al het dalen en stijgen en de hoogte van het park wederom een flinke inspanning. Bij de camper hebben we heerlijk gezeten en kijken naar de Yosemite Falls en de enorme hoeveelheid toeristen die er heen lopen. Waarbij de groepen Japanners met hun Leader inclusief vlag duidelijk herkenbaar zijn.
We kregen nog bezoek van een eekhoorn die als fotomodel fungeerde en zich dus mooi liet vastleggen.
Na wat inkopen en het inslaan van een souvenir zijn ook wij naar de Yosemite Falls gelopen. Vandaag was er nog meer opspattend water als gisteren en hebben we ons dus maar beperkt tot het bekijken vanaf de zijkant. Diegene die wel de waterval vanaf de brug gade wilden slaan werden of drijfnat of waren zo slim om een regenponcho aan te doen.
Wij vonden het mooi geweest en zijn teruggereden naar de camping. Al met al toch ruim 15 km gewandeld dus tijd om wat rust te pakken.
Ook was het aangenaam om even rustig te douchen en bij te komen van de vermoeiende en wederom warme dag liefst 31 graden was het vandaag weer.
Op de camping even staan praten met de netbeheerder van het internet en als proefkonijn gespeeld. Kreeg ik als dank een account voor vandaag nu nog hopen dat het werkt.
Zodoende ga ik ook proberen deze update vandaag te doen.

Wie weet heb ik mazzel en jullie dus ook dat het al op internet verschijnt .
Morgen gaan wij proberen een hike (tocht) te lopen deze voert over de John Muir Trail en loopt langs 2 watervallen. We kijken of het lukt maar het totale hoogteverschil is een kleine 900 meter dus erg zwaar.

Jullie lezen het hopenlijk snel in ieder geval niet op de woensdag want dan slapen wij op North Pines een camping in Yosemite zonder voorzieningen.