Dag 6

Reisdag 1

Vandaag alweer dag 6 van onze reis. En deze zal ik zeker onthouden.
Canaf onze camping in Coarsegold zijn we rond half 9 vertrokken richting Yosemite National Parc met asl eerste doel Glacier point. Dit is een zeer hoog, ongeveer 2200 meter, gelegen uitkijkpunt. Vanaf dit punt kun je Yosemite Valley bekijken en ook de watervallen waar yosemite zo beroemd om is en natuurlijk Half Dome de geweldige half rond graniet rots die boven de vallei uitstijgt.

Eerst moest er weer even getankt worden. Dir keer afspraak gemaakt met de kassier dat we hem mochten aftanken en dan kwamen betalen. Er ging ongeveer 130 liter bij in. De meter gaf iets onder half vol aan. Nu maar hopen dat we ook een stukje verder komen met deze tankinhoud. Nu stonden er voor deze dag geen grote afstanden gepland en ook morgen en woensdag zullen we niet veel rijden.
Daarna op pad richting Yosemite via weg nr 41 deze weg eindigt bij de ingang van het park. Onderweg wat oponthoud in verband met wegwerkzaamheden en ook bij de ingang van Yosemite werd er aan de weg gewerkt. Gelukkig hebben wij geen haast. Na het tonen van onze pas kregen we het gebruikelijke infopakket en konden we richting Glacierpoint.
De weg naar Galcierpoint is pas 2 weken open. Er lag namelijk nog steeds sneeuw en omdat er afgelopen winter ongeveer 4 meter lag en er de nodige lawines over de weg waren gegaan met daarin omgevallen en meegesleurde bomen zijn ze lang bezig geweest met het opruimen. We zagen dan ook onderweg nog heel veel sneeuw soms wel een meter hoog langs de rand van de weg liggen. Gelukkig konden wij bij een temperatuur van 28 graden gewoon in onze korte broek naar buiten. Best vreemd hoor tussen de sneeuw lopen in je korte broek. We hadden 2 keer mazzel zowel bij Glacierpoint als het kortbij gelegen andere uitzichtspunt konden we een plek vinden om te parkeren en daarna te voet verder naar de rand.
Fantastisch geweldig enorm te gek noem het maar alles is van toepassing op dit uitzicht. En als je dan ook nog eens strakke blauwe lucht hebt is het helemaal top.
We hebben er ongeveer een uur rondgekeken en veel foto’s en wat film gemaakt. Ook van een paar herten die vlak bij de mensen onverstoord de bloemen van alle struiken af stonden te eten.
Vervolgens richting de vallei waarbij we halverwege eerst even een broodje hebben gegeten. Binnen de nationale parken zijn de afstanden iets groter dan wat wij in Nederland gewend zijn. Zo is het van Glacierpoint naar de Vallei ongeveer 60 km.
Voor we de vallei inreden moesten we nog door een tunnel en omdat we dit wisten van de vorige keer direct na de tunnel ligt een parkeerplaats om zo de Tunnelvieuw te bekijken. Dit is de blik die voor de president de doorslag gaf om dit gebied aan te merken als het eerste nationaal reservaat en later dus als National Parc. Groot verschil met anderhalf jaar geleden is een geweldige waterval die toen droog stond en nu duidelijk genoeg water had.

Na deze foto stop verder de vallei ingereden. Omdat er op dit moment een groot onderhoudsplan aan de wegen en de centrale parkeerplaats uitgevoerd wordt is het nu een puinhoop en rijdt het verkeer vaak alleen maar stapvoets. Ook waren de nog wel in gebruik zijn parkeerplaatsen vol. Gelukkig reed er een auto weg en kon ik met een staaltje inparkeren de camper kwijt. De rest van de middag hebben we gelopen in de vallei waarbij we ook de nodige herten en eekhoorns zagen. Ik ben zelf nog even door gelopen naar de grote waterval terwijl Anneke even een rustmoment op een bankje in de schaduw nam.
De waterval stond de vorige keer ook geheel droog en nu was het een enorme watermassa die na beneden kwam en voor een enorme hoeveelheid rondspattend water zorgde. Het lijkt daar wel te regenen.
Genoeg voor vandaag dus met de shuttle service die hier gratis rondrijdt teruggegaan naar de camper en toen naar El Portal daar hebben we een camping kunnen boeken. Deze ligt ongeveer12 km buiten het park. Hier blijven we 2 nachten en aan het plaatsings moment van deze update kunnen jullie het al zien. We hebben geen internet. En dat gaat 3 dagen duren.