Dag 9

Reisdag van Yosemite naar Elko

Reisdag van Yosemite naar Elko

Vandaag vroeg vertrokken want vanwege de afsluiting van de Tioga Pass werd onze roete wat langer dan eerst gepland. Uiteindelijk is deze 625 mijl geworden en dat is ongeveer 1000 Km. De maximale snelheid die ik met de camper rijdt is 100 en dat dus alleen op de snelwegen. De eerste 200 km waren nog 2 baans wegen waarvan sommige stijl omhoog en je raad het al ook stijl naar beneden. Gevolg ik moest flink remmen op de motor rem en veel plaatsen gold een maximum snelheid van 40 of 50 km per uur. Dat schoot dus niet op.
Voordeel als je rustig rijdt zie je nog eens wat dus onderweg verschillende herten een aantal eekhoorns en helaas een snelweg wasbeer gezien. (voor diegene die dit niet begrijpt een helaas doodgereden wasbeer.
Vanaf Oakdale inderdaad die plaats waar jarenlang de wereld om draaide ging het vlotter. Alleen is het rijden hier door grotere steden en in ons geval Sacramento een verschrikking het verkeer vliegt de snelweg op en af er zijn 7 rijstroken en op de rechter 3 mag je in en uit voegen dus dan maar op de 4e rijstrook gaan rijden en met de stroom mee. Alle voertuigen mogen hier even snel dus ook de truckers rijden hier stevig door.

Na een kort oponthoud van ongeveer 20 minuten in verband met een ongeval reden we weer de bergen in en ach ook hier lag nog sneeuw want de snelweg ligt maximaal op 2100 meter hoogte. Je kunt de skipistes goed bekijken.
Onderweg ook even getankt en ons campertje lustte wel weer wat een kleine 130 liter dit maal. Helaas liggen de prijzen hier weer wat hoger als in de buurt van Coarsegold en mocht ik 120 dollar aftikken. Op een parkeerplaats naast het tankstation even geluncht en een lekker kopje koffie gedronken.
Dan draai je de snelweg weer op en laat de Tom Tom zien dat je 588 km rechtdoor moet rijden. Oei dat is nog best ver. De rit voerde door een afwisselend landschap maar de overhand had een soort woestijn met bergen er naast waarop je regelmatig sneeuw zag liggen. Nog even over de truckers. Op het stuk snelweg door de woestijn is de maximum snelheid 80 Mijl per uur dat is bijna 130 KM per uur. Vanwege de windgevoeligheid van de camper houd ik het op honderd en het is dan ook geen pretje als de lokale Henk Wijngaard met de vlam in de pijp dus 130 km per uur je voorbij gaat op een ligt aflopende snelweg. Voor mij goldt 2 handjes aan het stuur dus,
Rond 19:30 waren we in Elko. Snel even maar de Wallmart want er moet wel eten en drinken zijn in ons huisje op wielen.
Vanavond eten we eenvoudig een footlong van de Subway. Altijd lekker en vers.
Vandaag dus internet en nu nog even aan de slag om 4 updates online te krijgen. Morgen gaan we naar Twinn Falls. Ongeveer 2 uur en 3 kwartier rijden.
Wat we dan weer gezien hebben kun je morgen weer lezen.