Dag 10

Richting Twinn Falls Idaho

Op naar Twinn Falls Idaho
Vanochtend hebben we op ons gemak genoten van de faciliteiten van onze camping lekker lange douche gepakt en op gemak geschoren. Toen genoten van een ontbijtje. Intussen hoorden we de treinen weer langsrijden waarbij de claxon die ze hier bij gevaarlijke overwegen gebruiken al ver van te voren te horen zijn.
Ik heb mij nog even gemeld bij de receptie omdat deze gisteravond al gesloten was. We hadden dus op een ander plek moeten staan. Maar geen probleem als we maar goed geslapen hadden. Nou dat hebben we zeker. De rit was toch best vermoeiend gisteren.
Voor we de snelweg weer opdraaiden zijn we weer even wezen tanken een bijna dagelijkse bezigheid. Deze keer deed het veel minder pijn in de portemonnee want de gallon was hier 90 dollarcent goedkoper dan gisteren onderweg. Scheelt toch wel als je even rondkijkt en dus 30 dollar minder wijt bent. Het verbruik heb ik nagerekend en ligt tussen de 1 op 4 en 1 op 5. De camper weegt dan ook 5000 kilo en met zijn 7,5 meter en hoogte van bijna 3,5 meter vang je ook best een beetje wind.
De reis was de moeite waard kort nadat we vertrokken uit Elko doemde er een enorm bergmassief voor os op met nog heel veel sneeuw op de toppen.
Gelukkig reden we er langs en bogen we korte tijd later af richting het Noorden dit was geen snel weg maar een 2 baans weg die een groot deel loopt door een gebied waar veel herten voorkomen. We hebben er een stuk of 10 gezien die een meter of 50 van de weg af liepen. Toen we bij een plaatsje kwamen dat vol stond met casino’s en andere feestgelegenheden was het duidelijk dit is nog Nevada het Sodom en Gomora van de VS en we naderen Idaho.
Ook het deel van Idaho begon met ruig terrein maar toen we Twinn Falls naderden werd het een stuk groener en kwamen er steeds vaker akkers en weilanden in zicht. We zagen ook een moderne cowboy die zijn paard achterop zijn pick up truck had staan. Rare jongens die veedrijvers.
Vandaag hebben we voor het eerst een klein beetje regen gehad onderweg naar Twinn Falls, al zag het er naar uit dat het een beetje meer werd dan een paar druppels we zagen namelijk een heel donkere lucht opdoemen toen we naar het noorden reden en ongeveer 20 km van Twinn Falls af waren. Voor de zekerheid hebben we eerst maar een stop gehouden om te lunchen. Gelukkig klaarde de lucht op en bleef het voor ons bij die paar druppels.
Na aankomst op de camping hebben we er een huishoudelijk dagje van gemaakt camper ordenen alles weer op de juiste plekken leggen en ook even de was gedraaid. Kunnen we weer wat schoons aantrekken.
Ook hebben we lekker gekookt en een Muffin in de magnetron gemaakt. Smaakte ook nog.
Morgen gaan we naar Island park een plaatsje 20 km van de ingang van Yellowstone National Parc dan kunnen we zondagmorgen vroeg het park in.
Het weerbericht is alleen iets minder dan gehoopt. Vooral de nachttemperatuur van rond de 3 graden zal tegen vallen. Gelukkig hebben we slaapzakken die warm zijn.
Omdat ik niet weet wanneer ik weer internet heb zou ik zeggen: blijf allert er kan zo maar weer een update verschijnen.