Dag 16

Richting Vernal Utah

Reisdag richting Vernal Utah.
Gisteravond hoorden we plotseling een hoop kinderstemmen, Toen wij naar buiten keken het was al 21.00 uur geweest bleek dat de Schoolbussen aankwamen en de kinderen door hun ouders werden opgehaald. De parkeerplaats van het restaurant is blijkbaar een verzamelpunt. Ik vind dat best laat voor kinderen van een jaar 10.
Toen wij vanmorgen op ons gemak ontbeten hadden en vertrokken richting Vernal in de staat Utah bleek dat de eerste plaats die we tegen kwamen en waar ook een school gevestigd was ongeveer 65 kilometer verderop was, snapten wij de late aankomst tijd van de bussen.
De rit van vandaag voerde de eerste 150 km door een landschap met een soort prairie afgewisseld met hier en daar een ranch en een heel rustige weg wat verkeer betreft. Wel was het druk met wild want we hebben zeker 100 herten zien lopen en er 6 voor ons op de weg zien staan. Gelukkig gingen ze opzij toen we zachtjes doorreden. De herten maakten de rit een stuk minder saai.
Vanaf Rock Springs werd het een ander verhaal we hebben toen namelijk de de Flaming Gorge Scenic Byway genomen. Een schitteren weg die langs een mooi natuurgebied loopt en prachtige uitzichten bied. Ook hier weer de nodige herten en antlilopen gezien. Het laatste deel van de rit voert over de Flaming Gorge Dam een stuwdam die gebouwd is om een energiecentrale te laten draaien. Na het passeren moesten we nog even een bergpas over en hier bleken we weer boven de 2500 meter te zitten. De camper moest aardig zijn best doen op de 9% hellingen. Geluukig volgt er dan ook weer een afdeling deze was maar liefst 18 km lang en eveneens erg stijl.
We zijn eerst even de voorraden wezen bijvullen bij de Wall mart en daarna zijn we naar de KOA camping in Vernal gereden. Best leuk hoor als je de naam Blom noemt en de dame achter de bali zegt My name is Blom. Ik had al gelezen op een ander reisverslag dat hier een Nederlands stel werkzaam is dus gaf haar gelijk als antwoord en u komt uit Hillegom. Haar ogen werden groot en ze vroeg zich af hoe ik dit wist. Ik heb haar en later haar man George verteld over de reisverhalen op de pagina van Jan Doets en dat zij daarin genoemd werden. George reed met zijn golfkarretje voor ons uit en bleef even lekker bijkletsen over Nederland. Zijn Nederlands is nog perfect ondanks dat hij al 23 jaar in de USA woont.
De rest van de dag hebben we besteed aan het wassen van de kleding en eten koken.
Na het eten zijn we nog even naar de Starbucks gewandeld deze ligt 2 km verderop in het dorp. Hebben we onze dagelijkse portie beweging weer gehad. Morgen gaan we weer naar een nationaal park te weten Arches. Daarna overnachten we in Moab Op een RV park waarvan we niet weten of er internet is. Dus geen paniek als er geen update volgt, zodra het kan komen ze online.