Dag 19

Scenic Byway 24 en 12

Onderweg naar Bryce NP via Scenic Byway 12.

Omdat het zondag is vandaag hebben we rustig aan gedaan. Of was het omdat we alleen een reisdag hadden. In ieder geval rustig ontbeten en een douche genomen. Snel nog even inkopen gedaan bij de supermarkt. Oh ja de camper had ook weer dorst dus daar mocht weer 140 liter bij. Klaar om te vertrekken vanuit Moab. Ons doel vandaag is Bryce Canyon National park waar we op een camping bij de ingang verblijven.
De rit was de eerste 160 kilometer niet erg interessant rechte wegen zonder enig vertier van wild of andere zaken. Dit werd echter de rest ruim goedgemaakt. De wegen 24 en 12 zijn zogeheten Scenic Byway’s dat wil zegen mooie wegen met veel uitkijkpunten. Die waren er zeker mede omdat de weg dwars door Capitol Reef National Parc gaat. Dus die konden we gelijk even meepikken. Veel mooie ruige rotsformatie’s maar ook boomgaarden uit de tijd dat hier de eerste mormonen hun heil zochten. En van ver voor die tijd rotstekeningen van de Indianen. Deze waren mooi zichtbaar en te benaderen via een loopbrug zodat je er niet aan kon zitten. Handig bekeken en een mooie oplossing. We hebber er van genoten dit moois te kunnen bekijken.
Nadat we het park uitreden doemde er een enorme bergwant voor ons op die geheel begroeid was met bomen. De camper had het zwaar om boven te komen. De reden bleek toe we boven waren 9600 voet oftewel bijna 2850 meter. Een echte berg dus. Voor zover ik weet kom je in europa nergens zo hoog met een auto. Na dit Avontuur stond Scenic Byway 12 er aan te komen. Deze weg konden we volgen tot aan Bryce. Wel moesten we af en toe rem flink gebruiken want de motorrem was niet voldoende bij een afdaling van 14%. Dez weg loopt ook nog eens over de rand van een berg dus aan beide zijden een afgrond. Ik vind het de mooiste weg die ik ooit gereden heb.
Zolang je het verstand gebruikt en je snelheid maar aanpast is het ook niet zo erg dat ze hier bijna nergens vangrail hebben. En tja ik schrijf een update dus we hebben het gered.
Aangekomen bij de camping kregen we een mooie plaats dicht bij de shuttle bus en andere faciliteiten toegewezen. Mooi makkelijk. Vanavond werd er niet gekookt maar gaan we naar de live western Show bij Ebenezer’s Barn and Grill.
Een country en Western show dus met daarbij een maaltijd. Omdat we de tickets ’s middag al kochten kregen we 10 % korting en extra goede plaatsen beloofd. Ja ja dat zal wel. Maar inderdaad we mochten als eersten naar binnen en zaten eerste rij aan tafel met een stel uit Nederland en een Deens stel. Wij hadden gekozen voor de Chicken porc BBQ en dat was een goede keuze. Een lekkere kippenpoot Pulled porc en daarbij bonen aardappel purree en Cowlsallad En als toetje perzikken met slagroom. Alles smaakvol en zeker genoeg. Na het eten werden er een uur Country and Westernliedjes ten gehore gebracht door een 4 mans band. Vooral de violist was zeer goed. Kortom gezellig leuk en lekker. Na wat gehannes met de verbinding alsnog internet aan de gang gekregen en nu dus de update gedaan.
Morgen zijn we hier ook nog waarbij An gaat proberen een hike te doen in de Bryce Canyon. We vertrekken vroeg vanwege de warmte maar hebben er veel zin in. Hoe het ging je leest het in de volgende update.