Dag 5

Seqouia's en een hoge rots

Wat een geweldige dag hebben wij achter de rug.
We zijn vanochtend vroeg opgestaan en om half acht vertrokken vanaf de camping richting Sequoia Natinal Parc. De reis vooerde eerst tussen de fruitboomgaarden Wijnvelden en enkele veehouderijen door. Na ongeveer 40 kom gingen we weg 180 op richting Sequoia..
Een mooie geleidelijke klim naar een hoogte van ongeveer 1600 meter. Bij de ingang van Kings Canyon het park waar je door heen rijdt en dat naadloos over gaat in het Sequoia National Parc.
Hier hebben we de Annual Pas gekocht een pas die tot eind mei 2018 recht geeft op toegang in alle nationale parken in de USA. En aangezien wij de komende weken nog naar diverse parken gaan is dit een koopje. Tevens kregen we de krant met de laatste updates van het park. Helaas bleek dat de shuttle bussen pas vanaf de 25 e mei gaan rijden. We moeten dus even zelf kijken hoe we de bezienswaardigheden van dit park die we graag wilden bekijken moesten bereiken. Bij een van de eerste Sequoia’s zagen we een hert dat zich mooi liet fotograferen. Kunne we afkruisen.

Na kort overleg besloten om eerst naar de grootste boom ter wereld en volgens de borden het grootste levende organisme ter wereld de General Sherman Tree te gaan. De parkeerplaats bij de Trail oftewel wandelroute had een speciaal deel voor Campers. Hier was ruimte genoeg dus de camper gestald en op pad. De Trail richting de General Sherman heeft een aftakking naar nog veel meer bomen en deze hebben wij er maar gelijk bij gedaan. De totale route van beide trails was ongeveer 6 km en volgens mijn horloge hadden we daarbij 20 trappen gelopen. Inderdaad weer een zeer pittige wandeling voor Anneke die het goed aan kon. Nu eerst even tijd voor een broodje bij de camper en kort overleg wat we gingen doen.
Op mijn verlanglijstje stond Moro Rock een enorme Granietrots met een uitzichtpunt bovenop te bereiken via 400 traptreden. An gaf aan dat ik er nu toch was dus ga er voor.
Bij de afslag naar Moro Rock bleken we er niet in te mogen met de camper. Volgens een medewerker konden we vanaf de parkeerplaats tegenover deze afslag in 20 minuten naar de rots lopen. Afwegende dat 20 minuten heen en terug en dan 400 traptreden iets teveel was hebben we besloten dat An even bij ging komen in de camper en ik mijn uitdaging aan kon gaan.
Nadat ik op pad ging bleek de 20 minuten een beetje positief gerekend want ik heb flink doorgelopen en er een half uur over gedaan. Hierna gelijk begonnen aan de klim. Deze viel wat inspanning betreft nog best mee. Spanning was er echter genoeg aangezien de trappen langs de buitenzijde liepen en je enkele honderden meters naar beneden kon kijken. Na aankomst op de top heb je een geweldig uitzicht richting het oosten naar het hooggebergte en de vallei die ten westen ligt. Wat was ik blij dat ik dit gedaan heb het was geweldig.
Na terugkomst zijn we samen nog even naar het bezoekerscentrum geweest en een kijkje genomen bij de souvenirs.
Helaas was de tijd al weer daar om te vertrekken richting onze volgende stop in Coarsegold. Vlak bij de zuidelijke ingang van Yosemite ons doel voor de komende 3 dagen.
Ik hoop dat het lukt om foto’s te plaatsen en dat we snel weer online zijn. Het kan dus zijn dat jullie even geduld moeten hebben om verder te lezen over onze nu al geweldige reis.