Dag 1

7 juli 2015

We vliegen om kwart voor tien naar San Francisco, dus willen we om kwart voor zeven op Schiphol zijn.
Taxi besteld via Taxi Limo. Deze was wat laat, maar al met al waren we om zeven uur op vliegveld.
Alles leek heel snel te gaan, tot bij het inchecken bleek dat ik een fout had gemaakt bij het invullen van de Esta Verklaring, die nodig is om Amerika binnen te komen.Bij Mischa zijn paspoortnummer had ik in plaats van "B8", "BB" ingevuld (ja, je wordt wat ouder en dan gaan de ogen wat achteruit).
Hierdoor moest een nieuwe Esta Verklaring worden aangevraagd. Dus met onze bagage naar de KLM-desk waar computers stonden, waar we dit konden doen. Verklaring ingevuld, die ook weer opnieuw betaald moest worden door het betalen van $ 14. Maar toen..., lag het betaalsysteem van de Esta site eruit. Hierdoor werd de verklaring niet geaccepteerd. Paniek.
Dit heeft een uur en een kwartier geduurd. Een KLM-medewerkster heeft constant gebeld met de betreffende instanties en uiteindelijk is het toch nog gelukt. We mochten toen, samen met nog een paar anderen, versneld inchecken. Gelukkig al met al dus nog op tijd aan boord van de Boeing 747-400 met de naam Lima.

Aan boord perfect verzorgd, direct wat te drinken met nootjes erbij, 2 maaltijden en drinken zoveel we wilden.
Na ongeveer 11 en een half uur vliegen een perfecte landing in San Francisco. Temperatuur 19 graden, zonnetje/wolkje. Er stond wel veel wind, maar daar zijn wij als Almeerders wel aan gewend. We hadden via Viator een shuttle bus geboekt voor naar ons hotel, het Beresford Arms. Heel leuk ontvangen door de dame achter de balie, die nog een grapje maakte dat Mischa (20 jaar) hier nog geen alcohol mag drinken (pas vanaf 21 jaar). We kregen direct een plattegrond van de stad, waarop ons hotel was aangekruist. Grote kamer op de 4e etage met zelfs een keukentje voorzien van fornuis en koelkast. Kamer zelf voorzien van twee bedden, een zitje, een bureautje en een heel grote kast. Dus toen we de boel wilden verkennen, wij 4 trappen af, maar toen waren we niet op de begane grond, maar ergens in de kelder. Wat bleek, de voorkant van het hotel met de achterkant, scheelde 3 verdiepingen. We hadden dus maar 1 etage naar beneden hoeven gaan :-).
Charmant in Victoriaanse stijl gebouwd hotel. Hier en daar wel aan renovatie toe, want de sluitingen op de schuiframen waren wat gammel en omdat wij direct aan de brandtrap zaten, wilde ik ze wel afgesloten hebben, temeer omdat er geen kluisje was op de kamer. Heel schoon en een mega grote badkamer.

Vlakbij het hotel is Union Square. Dus daar naar toe gelopen. Viel tegen omdat het een bouwput was, overigens waren ze op veel plekken aan het bouwen/renoveren.
Mischa wilde even naar Macys om voor kleren te kijken, maar bleken alleen dames en kinder kleren te hebben, of wij hebben iets gemist...?

Toen naar Chinatown gelopen. Heel veel winkels met de gebruikelijke Chinese souveniers, zoals je die eigenlijk ook in Amsterdam hebt, maar iedereen spreekt Chinees en zelfs de politie agenten waren Chinees. Toen we een andere straat inliepen, waar allerlei levensmiddelen te koop waren, kregen we de ene vreselijke lucht na de andere door onze neusgaten.
Geen idee wat het was, maar niet geschikt voor onze Nederlands reukorgaan.

Van daaruit naar Nobhill gelopen, waar tegenover de kathedraal (leek aan de buitenkant wel een kopietje van de Notre Dame in Parijs), een heuveltje was met een soort pleintje met een fontein, waar alle hondenbezitters blijkbaar samen kwamen om hun honden uit te laten. Heel gemoedelijk sfeertje, iedereen praatte met iedereen.

Toen via een heel stijle afdaling (leek wel zwart in skitermen gesproken) terug naar het hotel en na ons wat opgefrist te hebben naar pizzeria Piraat gelopen, 2 blokken vanaf het hotel. Daar een Large pizza besteld, die genoeg was voor ons drietjes. Uiteraard voorzien van een coke van een halve liter, inclusief refill!

Wat ons de eerste dag opviel is dat iedereen ontzettend aardig is, ook bij de douane en dat je, als je op straat op de kaart kijkt van de plattegrond van de stad, we een paar maal werden aangesproken, om te vragen of ze ons konden helpen. En nee, niet door louche types :-). Hartstikke leuk!

Door het tijdsverschil dagje volgemaakt van 24 uur en nu eindelijk naar bed.
Morgen staat de fietstocht over de Golden Gate op het programma en moeten we dus weer fris en fruitig zijn.