Dag 5

Dogsledding (hondensledetocht)

Weer vroeg uit de veren want na een stevig ontbijt werden we weer om 08.00 uur opgehaald om naar De Cold Fire Creek Dogsledding te gaan hier 122km vandaan. Samen met 8 andere toeristen. Een mooie rit door de Rockies van Jasper National Park en vervolgens door Mount Robson Provincial Park. Mount Robson is de hoogste berg 4000 meter van de Canadese bergketen. We gingen ook van Tijd zone wisselen, van Mountain time naar Pacific time wat 1 uur verschil is, van 8 naar 9 uur tijdsverschil.
Overal waar je ook kijkt is het wit. Er is dit jaar wel erg veel sneeuw gevallen. Prachtig mooi allemaal. Ook de rivier ligt gedeeltelijk dicht en meren zijn over het algemeen geheel dicht.
Aangekomen bij het begin van onze dogsledding tour, kregen we eerst een uitleg hoe we de slede met de honden moesten besturen en welke commando’s de honden kregen om bv te stoppen of om aan te vangen met lopen. Vervolgens mochten we kennis maken met de honden en sommige lieten zich heerlijk knuffelen maar ze stonden ook te poppelen om te rennen en blaften flink.
De tocht kon beginnen. Eline en Henriette in de 1 ste slede samen met de gids en 8 honden. Daarachter Wouter met 1 toerist en 6 honden en vervolgens nog 3 sledes. De achterste slede werd ook mede bestuurd door een gids.
Er stond geen wind, het was mooi weer en niet echt koud. Lekker gezond fris weer.
Wat geweldig, de honden renden voort en waren erg enthousiast, ze trokken ons voort wat een mooie ervaring. Tussentijds wisselden de bestuurders elkaar af, zodat iedereen de gelegenheid had om zelf de hondenslee te besturen. Wat was dit mooi om te doen. Tussentijds hielden wij stil en werden de sledes vast gemaakt en de honden konden even uitrusten. Wij gingen met elkaar lunchen en er werd een kampvuur gemaakt en onze gids had warme appelcider, kaasbroodjes en worst meegenomen voor de lunch. Broodjes en worst op het rooster en eten maar. Na deze pauze zetten wij onze tocht weer door om vervolgens naar het eindpunt te gaan. Daar kregen de honden een vette kippensoep met vlees te eten/drinken en waren moe maar voldaan.
Wat een geweldige ervaring. Echt enorm mooi om mee te maken.