Dag 2

Helicopter- en Segway tour

Vanochtend na een heerlijk ontbijt in het Sutton Place Hotel, downtown Edmonton gingen we met een yellow cab naar het Executive Flight Center om een helicopters tour te maken.
We werden hartelijk ontvangen en konden plaatsnemen in de lounge totdat de piloot ons kwam halen voor onze vlucht.
Na het vluchtplan te hebben doorgesproken, werden de veiligheidsmaatregelen doorgenomen en namen we plaats in de 4-persoons Helicopter. Eline nam plaats voorin naast de piloot en daar gingen we dan.
We vlogen over Fort Edmonton, de vele golfbanen, de dierentuin, universiteitscomplex en volgden de Saskatchewan river. Op een gegeven moment maakten we een tussenlanding op de bevroren rivier op een zandbed, nu sneeuwbed. Vervolgens vlogen we weer verder. Heel Edmonton en omgeving zag wit van de sneeuw die de afgelopen tijd was gevallen.
Na een mooie tocht van ongeveer 30 minuten maakten we weer een zachte landing bij het Flight Center en namen afscheid van onze vriendelijke piloot.
Met de taxi weer terug naar Downtown. Na de lunch vertrokken we naar de Segway locatie wat prima lopend te doen was vanuit ons hotel.
Na een goede instructie en oefeningen konden we op weg om de stad per Segway te gaan verkennen onder begeleiding van een gids die veel van de stad vertelde. Het was echt gaaf om te doen. In het begin wat onwennig maar al gauw hadden we de smaak te pakken en Segwayden wij lekker rond. Helaas ook daar kwam een eind aan en na ongeveer 1 uur kwamen wij terug bij de beginplaats en hadden we weer een prachtige ervaring erop zitten.
Terug richting het hotel nog wat inkopen gedaan bij de City Center Mall en vervolgens uitrusten op onze kamer.
Wat een prachtige dag en wat een indrukken. Geweldig!