Dag 11

Canyonslands en Durango

Vroeg uit de veren want we hebben een lange trip voor de boeg. We zijn eerst naar Canyonlands NP gereden. Hiervoor moesten we ongeveer 118 mile omrijden. Van Canyonlands zijn we door gereden naar Durango, bij elkaar ongeveer 250 mile. Maar eerst even die slurpbak weer vullen, camper rijdt 1 op 4…… en in de bergen zie je de meter langzaam teruglopen.
De weg naar Canyonlands is lang maar net zo spectaculair als de weg door Capital Reef. Volgens mij is het park niet echt in trek bij massa toerisme, de 59 mile heen zijn we 3 auto’s tegen gekomen en in het park zelf was het ook erg stil. De mooie trails waren voor ons vandaag geen optie, daar moesten we nog te ver voor rijden. Park zover mogelijk doorgereden en prachtige ‘view’ vastgelegd. Het park heeft niet voor niets de bijnaam ‘A Wilderness of Rock’, de ene mooie rotsformatie na de ander volgde op elkaar. Helaas moest wij verder maar een tweede bezoek met daarbij meer tijd ingepland voor een mooie trail, zal zeker een keer plaatsvinden.
De 59 mile terug was net zo mooi en rustig. Uiteindelijk kwamen we weer op de Hwy 191, de weg naar Durango. De wind speelde lekker met de Camper, even met 1 hand rijden was er niet bij. Toen we van Utah de staat Colorado inreden viel ons op dat de wegen stukken beter waren. Ook werd het landschap groener en de huizen een stuk plezieriger om te zien. Onderweg nog even bijgetankt, ‘gas’ is in Colorado is 40 dollar cent goedkoper dan in Utah. Gelijk maar een fles whisky meegenomen (Wild Turkey America Honey), lekker voor ’s avonds bij vuurhaard.
We staan nu op campground Alpen Rose, net iets buiten Durango. Hier blijven we ook twee nachten staan waarna we donderdag naar Grand Junction rijden. We gaan uiteraard wel door Silverton, het mijnwerkers plaatsje midden in de bergen.