Dag 9

Capital Reef NP

Het was vannacht weer bere koud……. Gelukkig hadden we de waterslang afgekoppeld en in de camper neergelegd. "s Morgens bij het aankoppelen hing er een ijspegel aan de kraan van ongeveer 40 cm en 3 cm dik. Het had dus aardig gevroren vannacht. Lekker de ‘heater’ aangezet en zitten genieten van ons standaard ontbijt. We hebben heel relax gedaan, douche gepakt, camper schoongeveegd en alles losgekoppeld. Vandaag staat een lange maar erg mooie rit in de planning. We hebben twee nachten in Moab besproken, campground Spanisch trail . Rustige campground net iets voorbij Moab.
We hebben ongeveer 280 ml ( ongeveer 448 km) gereden. De weg naar Capital Reef NP was al mooi maar in het park hebben we echt genoten. We zijn dit park in 2005 al eens van de andere kant binnengekomen. Toen waren we al onder de indruk en dat is eigenlijk alleen maar erger geworden. Een van de mooiste wegen (dat vinden wij) van West Amerika, slingerend door de mooie en gekleurde rotsformatie, veel stijgen en dan weer dalen, je moest er wel blij blijven en niet teveel in de ronde kijken.. Helaas hadden we geen tijd om overal te stoppen voor foto’s, wel een beetje jammer maar we moesten op tijd zijn in Moab.
De weg van Capital Reef naar Moab is lang, stil en saai vergeleken bij het eerste gedeelte van de route. Rond 17:00 uur waren we bij de campground en konden we snel de camper neerzetten en aankoppelen. Planning voor vanavond was een barbecue met Amerikaanse hamburgers. Maar eerst even een korte wandeling om de benen te strekken. Cor zag aan de overkant een leuk restaurant (Susie's Branding Iron), typisch Amerikaans restaurant met veel locals als klant en ook nog kerstversiering aan de muur. Het was echt gezellig, eten was goed, niet duur met een lieftallig maar iets te mollige serveerster…..dus een top restaurant. We gaan zo lekker slapen en hopelijk is het vannacht niet zo koud.