Dag 12

Durango

We werden van morgen om 09:15 wakker…..voor ons doen is dat erg laat maar wel heel lekker. Vandaag staat een (half)dagje slenteren in Durango. Eer we netjes waren opgekalefaterd was het al 12:00 uur en werd het tijd voor een lunch in het oude downtown van Durango. De beroemde trein van Durango naar Silverton was reeds vertrokken dus hoefde we daar ons ook niet voor te haasten. Gelukkig hebben we deze mooie treinrit, door de bergen, enkele jaren geleden al keer genomen. Dus tijd voor een leuk restaurant om onze magen te vullen. In Main Ave zijn genoeg leuke restaurants te vinden, wij hebben gekozen voor Chimayo Stone Fired Kitchen, leuke tent waar we een tafel kregen aangewezen bij het openraam zodat we heerlijk van de locals konden genieten. We hebben echt heerlijk gegeten, echt een aanrader als je ooit in Durango bent.
Nog wat door de straatjes van het oude Durango gelopen waar toch wel erg veel souvenirs winkeltjes zijn te vinden die ons niet konden boeien. Er moesten nog wat inkopen worden gedaan waar onder wc-rollen, water en nog wat noodzakelijk dingen. Hoe we het voor elkaar krijgen weet ik niet maar ook nu is de winkelwagen weer aardig vol. Gelukkig hebben wij geen Wallmart in het dorp.
Verder hebben we vandaag weinig ondernomen…..het rondje campground is ook helaas niet zo spectaculair. Morgen gaan we door de Black Mountains…… richting Grand Juction.