Dag 28

Placerville 2

Vandaag staat een rustdag in de ‘aangepaste’ planning. Placerville is nog geen 9 mile rijden dus gaan we daar eerst naar toe. Na de douche even gevraagd of we nog een nacht langer konden blijven, zeker met het weekend is ons achterhoofd. De meeste campgrounds zijn rond Sacramento en San Francisco volgeboekt. Na wat zoekwerk van de beheerder is er een plek vrij zonder dump maar wel met water en elek. Even wezen kijken maar prima plek dus hebben we deze geboekt voor zaterdag op zondag.
Placerville (El Dorado county) is een leuk plaatsje, 10.000 inwoners met veel historische gebouwen. Het staat bekend om de “Hangtown”, omdat rond 1850 veel dieven en moordenaars zonder pardon worden opgehangen. We hebben heerlijk door Mainstraat geslenterd en wat inkopen gedaan o.a. twee boeken bij de plaatselijk ‘boekwinkel’. Dit winkeltje is zeker een bezoek waard. Je kan zomaar verdwalen tussen de boekenrekken, met tweedehands boeken, die kriskras door elkaar staan. Na een half uur zoeken had ik twee ‘’Drawing” boeken gevonden voor een spotprijsje. Ondertussen is Cor ook maar naar binnen gekomen want ze vond het nogal lang duren. Er hing een boekworm luchtje die je vroeger ook wel eens bij de slegte rook. Ook nog een extra tas bij de Army Dump gekocht voor de terugweg, hopelijk blijf die tas niet zo stinken, wat een lucht kwam er uit na het openen.
Rond 14:30 uur hebben we een leuk terras gevonden waar we een lunch hebben besteld. We moesten nog een eindje terug naar de camper, die stond een paar mile buiten de kern van Placerville.
We hadden nog wel even tijd over om ons geliefde hobby uit te oefenen, niet onze liefste hobby maar toch genieten wij hier ook van. Dus op weg naar een outlet center om te kijken of we nog leuke dingen konden scoren. Rond 20:00 uur waren we weer terug op de campground…….. we waren uitgeteld en hadden geen zin meer om iets eten klaar te maken. Goed voor onze lijn want we verbazen ons na al die jaren nog steeds over de grote wiebelkonten van veel dames en de hangbuikzwijntjes van veel mannen.....