Dag 30

Pleasanton / San Francisco

We zijn in “The City” en rijden als eerste naar de campground die het dichts bij Road Bear locatie te vinden was. We hadden geen zin om de campground aan de andere kant van de Bay te nemen. De laatste keer dat we daar waren was niet echt gezellig. De campground die we in de planning hadden staan was ‘Alameda County Fairground RV Park’. Het was even zoeken want Bea stuurde ons de verkeerde kant uit. Even navragen dan maar, en ja we waren aan de verkeerde kant van het state park. Dus even rond rijden en kijken of we de ingang konden vinden. Ook dit RV Park blinkt niet uit in gezelligheid, een betonnen vlakte met Full Hookup plekken redelijk dicht bij elkaar. Het zag er niet best uit want het was echt vol. Voor ons was een Zwitser stel met een peuter die moeite moest doen voor een plek. Dus was ik eigenlijk al in gedachten bezig met zoeken naar een andere campground. De aanwezig beheerder was erg zenuwachtig toen ik vroeg of er nog een plaats vrij was. Hij brabbelde wat, kreeg een rode kop en vroeg of ik de camper aan de zijkant kon zetten zodat de verantwoordelijke medewerkers de beslissing kon nemen of er nog een plek vrij was. Na tien minuten even naar registratie hokje gelopen om te kijken hoe we er voor stonden. De Zwisterse dame kwam ook aanlopen met de mededeling dat er al iemand op de toegewezen plek stond, ze gelukkig kregen toen een andere plek op de hoek aangewezen die nog vrij was……Pfff, nu had ik helemaal geen hoop meer. Maar tot mijn verbazing wam de dame naar me toe en vroeg mijn gegevens, ze gaf aan dat er een plek vrij was voor ons. O jeetje, dan heeft mijn charmes toch gewerkt bij de juiste persoon.
Het was warm (37 graden) en we hebben lekker de airco aangezet en in de camper een boek gelezen en netwerkverbinding gezocht met een heerlijk koude Coke met ijs. Internet verbinding is op deze campground stukken beter dan we de afgelopen dagen waren gewend.
Vanavond even een wandeling gemaakt naar een Turks restaurant. We liepen eerst de verkeerde kant op maar na 1 mile voelde we aan dat we verkeerd zaten, dus dan maar de andere kant uit. Al met al viel het mee en hebben we lekker kip shoarma gegeten tussen de ‘Amerikaanse turken’.
Geen foto’s vandaag want cameraman had ook een rustdag. Morgen gaan we San Francisco van de oostkant bekijken.