Dag 36

San Francisco Airport/Amsterdam

Zaterdagmorgen 05:45 uur…….we hebben niet lekker geslapen en lang wakker gelegen. Maar kop op, we moeten aan de slag. Douche pakken en laatste spullen in koffer stoppen. Even snel een ontbijtje genomen, fooi neergelegd voor kamervrouwtje, koffers naar auto gebracht en uitgecheckt. Hupsakee, we gaan op weg naar Airport. Hopelijk is het niet druk zodat we lekker alles relax kunnen doen. Bittere hoop want onze ‘Neverlost’ liet ons weer behoorlijk in de steek. Ik wil dat klote ding nog niet gratis meenemen. Wat rondgereden vlakbij de Airport zijn we na een half uurtje (met vloeken) toch op de juiste weg terecht gekomen. Cor bij de gate gedropt zodat ik de auto snel weg kon brengen. Inleveren ging redelijk snel. Shuttle rail genomen en kijken of ik Cor kon helpen met de bagage. Dit had alles al op twee wagens gestapeld, de schat. Even kijken waar we onze koffers konden afgeven zodat we onze handen vrij hadden. Incheck van bagage gaat tegenwoordig iets anders, labels en inchecken moet je zelf doen waarna je de koffers moet afgeven. Deze worden dan gewogen. Ook de handbagage wordt in San Francisco gewogen……. En die was van mij toch iets te zwaar……en mocht gratis mee met de andere bagage voor het ruim, dacht het niet, zit al mijn spullen in die ik nodig had. Uiteindelijk mocht ik de handbagage houden. Met de ervaring van de heenreis hadden we ons ingesteld op lange wachtrijen en meerdere controles. Tot onze verbazing ging het erg snel en hoefde we zelfs onze koffers niet open te maken voor laptop en mochten we onze schoenen aanhouden…….toch even anders dan de heenreis. Misschien zijn de Amerikanen iets makkelijker met vertrekkende passagiers.
We vertrokken iets te laat maar wat maak 15 minuten op 10 uur vliegen……
Vlucht is rustig verlopen en door de uitgebreide mogelijkheid van films, documentaire, muziek en spelletjes, en op een redelijk scherm, gaat de tijd erg hard.

Om 09:20 uren lande we op Schiphol. Vliegtuig stroomde lekker snel leg zodat we snel de bagage van de band konden plukken. Dachten want de koffers beleven erg lang weg, waarschijnlijk problemen met de lopende band. Na 45 minuten konden we met 2 karren naar de douane . Hopelijk laten ze twee ouwetjes met iets teveel bagage gewoon doorlopen….en ja.... we zien er ook zo vertrouwd uit. Snel de shuttle voor lang parkeren opzoeken. Gelukkig was die niet zo vol en konden we onze bagage zonder problemen meenemen. Bij P3 bleef Cor buiten staan zodat ik wagen in de garage kon ophalen. Euhh,…tweede etage toch. En ja, daar stond de auto niet. Dan maar op de derde kijken en ook daar stond hij niet. Gelukkig was er nog iemand die ook vergeten was op te schrijven waar zijn auto stond.
Uiteindelijk had hij hem gevonden, op de eerste etage….dus daar maar gaan kijken. En ja, daar stond mijn VW-tje met open ramen. Hoe kan dat nu…. O ja, ik heb natuurlijk bij het zoeken enkele keren op de sleutel gedrukt om te kijken of mijn knipperlichten gingen branden. Snel de garage uit want Cor stond zo beetje half gaar te koken buiten. Op naar de A4 om snel naar Oud-Beijerland te rijden. Verdoeme, is A4 afgesloten en werden we via Den Haag omgeleid… kan er ook nog wel bij.
Uiteindelijk kwamen we bij Den Haag weer op de A4…… en waren we om 13:20 uur thuis.

Afsluiting:

Hoe hebben wij samen deze reis ervaren……….

Voor beide kan ik zeggen dat deze vakantie veel voor ons heeft betekend. Na annulering van de reis in 2013 leefde we in grote twijfels of we ooit nog samen een vakantie naar Amerika of Canada konden maken. Ook met planning van deze reis hadden we ook nog steeds geen zekerheid maar hield ons niet tegen om deze toch te boeken. Tot een week voor de reis zaten we nog in spanning. De emoties kwamen pas echt los toen we zaterdagmorgen vroeg naar Schiphol vertrokken. Niets kon ons nog tegenhouden. In de planning van deze reis hebben we een groot deel locaties gepland die we eerder samen of met de kinderen hebben bezocht. Iedere dag keken we elkaar aan en besefte we beide dat dit onze mooiste reis ooit zal worden, en dat is het dan ook geworden, voor beide. Ondanks de kou, storm, regen hagel, sneeuw en hitte golf. We hebben tijdens de reis onze planning moeten aanpassen wegens de kou en sneeuw en konden we hierdoor enkele rustdagen inlasten die we echt nodig hadden. De spanning van de afgelopen jaren kwam er toch wel een beetje uit.