Dag 34

San Francisco

Vroeg uit de veren want we gaan San Francisco onveilig maken. We hebben heerlijk geslapen en een lekkere lange douche gepakt. Voordat we de auto instappen eerst even een ontbijtje genomen. Het was erg druk op de wegen naar San Francisco. Bij het nadere van de Bay bridge stonden we in de file, en dat 6 rijen dik en bij samenkomst voor de tolpoortjes 10 rijen wachtende auto’s om de Bay bridge op re rijden. Ze hebben het eerste gedeelte van de Bay bridge vernieuwd, de stalen dubbeldek is vervangen door een “look a like” Golden gate….alleen wit/grijs. Het laatste gedeelte van Yerba Buena Island naar San Francisco downtown is nog de zelfde oude dubbele brug..
Eenmaal in downtown terecht gekomen was het zoeken naar een parkeerplek en liefst zo dicht mogelijk bij Fisherman’s Wharf. Na even zoeken zag Cor een open parkeergelegenheid vlakbij Jefferson St. Voor 35 dollar mag je daar de hele dag staan……koopje.
We zijn eerst de boulevard afgelopen richting Pier 39. Kijken of we met de Blue & Gold fleet meekonden voor een rondvaart in de bay area van San Francisco. Wachttijd viel mee dus maar gelijk kaartjes gekocht. Het is altijd wel leuk om bij Pier 39 de mensen gade te slaan. De meeste vreemde figuren (waaronder wij natuurlijk ook vallen) zie je daar. Om 14:15 uur konden we op de boot stappen, het waaide lekker dus dat maakt het nog leuker. Onderweg krijg je een historisch praatje over het ontstaan van San Francisco, vaar je langs Alcatraz en onder de Golden Gate door. Een leuke toer die je zeker moet doen als je in San Francisco bent. Wij hebben in ieder geval genoten en vonden een uur veel te weinig.
Na dat we met onze zeebenen weer vaste wal onder de grond voelde zijn we eerst gaan kijken of de foto, gemaakt toen we in de wachtrij stonden, redelijk is gelukt. Zoals veel Amerikanen hebben ze er een leuk commercieel pakketje van gemaakt. Voor 42 dollar zijn de drie foto’s voor jou…. leuk voor thuis.
Even Pier 39 opgelopen om een lekker ijsje te halen bij Dreyer’s Grand Ice Cream shop. Wel prijzig maar overheerlijk. (weet je nog Sandra?). Verder wat winkeltjes in en uit gelopen zonder echt iets te kopen. Op naar Fisherman’s Wharf voor een bakje crab. Helaas lust Cor dat niet dus moest ik het alleen opeten…… Na nog wat geslenterd te hebben zijn we op zoek gegaan naar een leuk restaurant. Op de boulevard zijn er enkele tentjes bijgekomen dus daar even gaan kijken. Bij Lou’s Fish Shack was het buiten en binnen druk dus moet dat wel goed zijn. Er was binnen nog een tafeltje vrij bij het raam, altijd leuk, kunnen we mensen spotten. We moesten lang wachten voordat we iets op tafel hadden maar het eten was tenminste goed. Na het eten zijn we richting Golden Gate gegaan om te kijken of we bij de Fort Point konden komen. Navigatie stuurde ons naar een parkeerplek met uitzicht, op de Golden Gate, maar helaas geen Fort Point. Het werd al donker en we moesten nog een uurtje rijden naar het hotel dus zijn we de Golden gate opgereden en via San Quentin naar Richmond.. Met een waardeloze ‘Neverlost’ navigatie systeem. Het is gewoon een route beschrijving op een soort GSM zonder voice. Dan was Bea van Garmin (Camper navigatie) een stuk gezelliger en beter. Maar we zijn er gekomen, even nog een wat gedronken en lekker op bed gaan liggen…….. met airco aan. De ouwetjes waren uitgeput.