Dag 14

Vernal

De zon schijnt volop en temperatuur is nu al lekker, eerst Sandra bellen voor de verjaardag. Vanmorgen uit voorzorg maar een KOA camping in Vernal besproken, het is weekend en dus erg druk op de campgrounds. Vandaag rijden we ongeveer 142 mile (230 km) door de bergen. Het eerste gedeelte van de trip was het landschap heuvelachtig met veel ranches en prachtige huizen. Maar na 40 mile kwamen we in een soort pretpark terecht, van de ene achtbaan naar de ander. Ik voelde me net een formule 1 coureur maar dan voor campers met een snelheid van 20 km per uur.
Er kwam geen eind aan, de rest area’s waren waarschijnlijk vergeten aan te leggen. Onderweg zijn we weinig campers tegengekomen, begrijpelijk want wie gaat er nu naar Vernal……ja, wij dus.
Ook Vernal stel niet veel voor, een brede lange Main street met kleine winkeltjes. Ze hebben buiten de stad voor de 10.000 inwoners wel een groot winkelcentrum neergezet.
We waren om 13:30 uur bij de KOA camping waar het kantoortje was gesloten, het ging pas weer om 15:00 uur open. Buiten in een box lag wel de plattegrond van de campground met onze naam en site nummer. Het was stil op campground. We kregen een mooie plek aangewezen met een vuurkorf dus even snel langs Wallmart om houtblokken te halen. Toen we ons gingen melden vroeg de dame waar we vandaan kwamen want ze hoorde een bekende klank. Ze kwam uit Hillegom en woonde al 29 jaar in California. Ze spraak na 29 jaar nog vloeiend Nederlands. In de zomer werkte ze met haar man (ook uit Hillegom) op verschillende KOA campgrounds.
’s Avonds barbecue en vuurkorf aangestoken en even gezellig gemaakt, tenslotte was het de verjaardag van onze dochter. Rond 11:00 uur zijn we gaan slapen, morgen staat een lange rit in de planning richting Yellowstone met een tussen stop bij KOA Montpelier (330 km)