Dag 19

Yellowstone NP

Het tweede donsdeken heeft zijn werk goedgedaan, het was vannacht uit te houden. Nu nog opstaan en ons wassen en aankleden. Het washok is best wel een eindje lopen dus kozen we voor een poedel wasje in de camper. Bij de buurman was de waterslang bevroren en konden we vanuit de camper zijn verontwaardiging en verbazing volgen. Hij kreeg geen beweging meer in de buitenkraan en zat zijn slang vol ijs. Met triomfantelijk gevoel pakte ik de slang uit de camper en koppelde deze aan het water. Ja, die europeanen zijn nog niet zo gek… Even een kort ontbijt voordat we Yellowstone gaan doorkruisen. Het blijft een prachtig park, tien jaar geleden hadden de verbrande bomen nog de overhand, nu zag je erg veel nieuwe aanwas, toch een veel vrolijker gezicht. Uiteraard hebben we nog meer Bisons op de foto gezet en hebben we enkele trails gelopen voor war foto’s van geisers.
Als klap op de vuurpijl kwamen we onderweg een Grilly beer tegen met twee jonge. Te gek, daar keken we echt naar uit en deze verrassing ook vastgelegd op de foto. Het werd tijd om ons bij de Madison campground te melden voor een overnachting (zonder gas, water en licht). Gelukkig hadden we deze campground ook besproken want er stond een lange wachtrij. We kregen een plek aangewezen vlakbij (tegenover) waar we tien jaar geleden ook stonden met Sandra, Marc en Tess. Ook bij het aanmelden kregen we weer een heel verhaal te horen en moesten we onderteken dat je zelf verantwoordelijk bent voor een gevecht met een beer.
Toen ons plekje was bevestigd zijn we naar Old Faithful gereden om daar te gaan eten. Schitterend hotel waar het dan erg druk was. We hadden dit niet besproken dus maar op goed geluk gevraagd of er nog plaats was….. we hadden geluk. We hebben ons tegoed gedaan aan een heerlijke steak en met plezier naar de amerikanen gekeken die voor een lopend buffet hadden gekozen. Er zijn er bij die niet gewoon, op een toch brede stoel konden zitten. Waggelend gingen die dan ook meerdere keren langs het buffet om hun bordje te vullen, en wij maar verbaasd kijken. Wij hielden het gelukkig bij een steak en een toetje (ijs). Op de campground aangekomen even de camper gemaneuvreerd in de krappe ruimte. Slide out uit en nog even de foto’s van vandaag op de laptop gezet. We lagen rond half tien op bed, gelukkig was het minder koud dan de nacht daarvoor.