Dag 4

Icefields Parkway

Op tijd op pad!
Er staat nl. een lange, maar super mooie route op de planning vandaag.
Net na Lake Louise begint de Icefields Parkway. Onze eerste stop hebben we gemaakt bij Bow Lake. Het was prachtig weer gelukkig, dus het water was bijzonder mooi met een blauwe lucht (met een beetje wolken af en toe) op de achtergrond.
Aan Bow Lake is Num Ti Jah Lodge gelegen, waar wij een rondleiding hebben gekregen. Deze bijzonder sfeervolle accommodatie heeft slechts 16 kamers.
De volgende stop was Peyto Lake. Via een trail van ca. 15 minuten kom je bij het mooiste uitzichtpunt op het meer. Prachtig!! Even een paar plaatjes geschoten en op naar de volgende stop.
Dit was The Crossing Resort. Dit ligt perfect; nl. halverwege de Icefields Parkway. Zeker aan te raden om hier te verblijven, omdat je dan echt genoeg tijd hebt voor al het moois onderweg.
Het is een eenvoudige, maar sfeervolle accommodatie met veel faciliteiten. Hier wordt ook vaak een 'pit stop' gemaakt door reizigers die hier niet verblijven.
Nog ca. 45 minuten noordelijker op de Icefields Parkway vind je het Columbia Icefield Visitor Center. Vanuit hier hebben wij de Glacier Experience en de Glacier Skywalk gedaan.
De Glacier Experience was gaaf! Een bus brengt je in 5 minuten naar de SnoCoach waarmee je de gletsjer op gaat. Een spannende rit van ca. 20 minuten.
Op de gletsjer krijg je de tijd om foto's te maken.
Het was voor ons al een beetje aan het einde van de dag en bewolkt, dus het was hartstikke koud op die ijslaag!
De Glacier Skywalk is niet spectaculair, maar je hebt wel prachtig uitzicht over de vallei waarover de skywalk is gebouwd.

Na al het moois zijn wij over de Icefields Parkway zuidelijk gereden, terug naar Lake Louise.
In de Fairmont Chateau Lake Louise hebben wij gegeten om deze geweldige dag af te sluiten. Ook een leuke ervaring!