Dag 4

Grants Pass, Crater Lake NP & Bend

Zoals beloofd zal ik jullie vertellen over onze Southern Oregon Diner Experience van gister.
In het Bear Hotel Artworks Museum is het zuidelijke gedeelte van Oregon nagebouwd; we hebben hier o.a. een deel van de kust gezien, Sea Lion Caves, Crater Lake en Grants Pass. Heel leuk gedaan!
Daarna kregen we een luxe vijfgangen diner voorgeschoteld met bijpassend wijnarrangement. Wij zaten aan tafel met de Park Ranger van Crater Lake NP die wij vandaag ook bij het Nationale Park weer hebben ontmoet.
Ook zaten we bij de eigenaren van Wildlife Images aan tafel. Met hen hadden we afgesproken om de volgende ochtend langs te komen voor een tour. Vanmorgen dus… Volledig heet het Wildlife Images Rehabilitation & Education Center waar dieren die zijn afgestoten door familie, gewond zijn of wat dan ook ‘mankeren’ worden opgevangen en verzorgd. Alle dieren hebben namen die op de kooien hangen met bordjes, en de verzorgers weten precies wie wie is en wat hun behoeften en kenmerken zijn. Ik vond het een erg leuke stop als eerste op de dag zo. We hebben veel dieren gezien, waaronder uilen, zwarte beren, grizzly beren, een poema, wolven (zelfs eentje geaaid!), bald eagles, dassen en lynxen.
Hierna zijn we doorgereden naar Crater Lake NP waar we werden verwacht voor lunch. Na de lunch zijn we op de drie meter hoge sneeuw geklommen om te genieten van het prachtige Crater Lake. Ondanks de dikke lagen sneeuw was het prachtig! De zon scheen en de lucht was strakblauw, dus we hebben prachtige foto’s kunnen maken. Een wandeling zat er helaas niet in. De Crater Lake Lodge is naast het meer gelegen en een perfect verblijf. Deze gaat pas eind mei open omdat deze nu nog bijna helemaal is ingesneeuwd. Via een zijingang mochten wij met de Park Ranger even naar binnen voor een korte tour. Te gek om te zien!
Onze volgende stop was ons verblijf waar we vannacht slapen; het Sunriver Resort (zo’n 20 minuten ten zuiden van Bend). Echt fantastisch! Ik zou hier wel drie nachten willen blijven.
Ook vanavond was er weer een bijzondere locatie voor ons diner; het High Desert Museum in Bend.
Per trolley werden we naar het museum in Bend gereden wat al een belevenis was. Het museum was speciaal voor ons open en we mochten overal rondlopen en kijken voordat het diner aanving.