Dag 5

Smith Rock State Park, Painted Hills & Pendleton

Vandaag een dag met veel kilometers! We zijn van Sunriver helemaal naar Pendleton gereden met onderweg veel geweldige stops.
We zijn vroeg opgestaan voor een ontbijt bij The Sparrow Bakery in Bend. Een echte aanrader!
Onze eerste stop hierna was Smith Rock State Park. De omgeving hier is vrij vlak en opeens zijn daar prachtige torens van vulkanische as die uit het woestijnstof stijgen. Je kunt hier perfect wandelen, mountainbiken en klimmen. Ik vond dit echt een super mooie en verassende plek. De volgende prachtige en verassende plek waren de Painted Hills. Deze vindt je ter hoogte van Mitchell. Wow!
Deze gekleurde heuvels hebben hun naam te danken aan de subtiel gekleurde lagen van geel, goud, oranje, roze en rood. Alsof het is geschilderd. Echt fantastisch om deze bijzondere natuur te aanschouwen.
In Dayville, waar we hierna langs kwamen, vindt je in the middle of nowhere een café, souvenirshop en winkel. Het leek wel een filmset!
Uiteindelijk zijn we doorgereden naar Pendleton, gelegen in het noordoosten van Oregon.
In Pendleton downtown vindt je Hamley’s. Een oude lederwinkel en steak house waar nog steeds met de hand paardrijdzadels en cowboylaarzen met de hand gemaakt worden. We kregen hier allemaal een cowboyhoed aangemeten en hebben nog wat rondgekeken in de prachtige winkel. De omliggende gebouwen doen je denken aan een western film.
We hebben gebarbecued in de Happy Canyon. Hier wordt ieder jaar in september de Pendleton Round-Up gehouden; een wild west show, rodeo en vele andere evenementen die daarbij horen. Voor ons werd er soort speciaal mini evenement gehouden; er trad een band op die country muziek speelde, we mochten lasso werpen, veel locals in kostuums, maar ook echte cowboys die onze vragen steeds beantwoordden met ‘Yes ma’am’ of ‘No ma’am’. Erg vermakelijk! ?
Pendleton is niet opgenomen in onze standaard reizen, maar ik vind dat dit eigenlijk niet meer mag ontbreken!