Dag 2

Alcatraz

Zondag 24 mei
We proberen het dag-nachtritme hier weer op te pakken met het 9 uur tijdverschil.
Ontbijten doe je buiten de deur zoals veel Amerikanen. Op advies van de hotelmedewerkster een goed adres "Dotties". Om 08.15 uur stonden we al buiten in de in de rij. Volgens de mensen die voor ons staan is het de moeite waard om te wachten. Om 09.50 uur werden we eindelijk naar een tafeltje gebracht en onze bestelling meteen doorgegeven. Het was inderdaad het lange wachten waard.
Met de taxi naar pier 33 voor onze excursie naar Alcatraz. De taxichauffeur was een echte Amerikaan. Hij was moeilijk te verstaan. Hij sprak alsof hij een heel pakje kauwgom in zijn mond had.
Om 12.00 uur vertrek met de boot naar Alcatraz. De audiotour op het eiland was bijzonder. Het beeld wat we hebben van deze locatie in de films die we hebben gezien van Alcatraz klopt helemaal zoals in "Escape from Alcatraz en The Rock.
Terug van Alcatraz wandelen we naar Chinatown. Een aparte wijk in San Francisco. Bij Golden Flower Lemon chicken en mongolian beef gegeten. Daarna nog een lekker bakkie bij Starbucks en teruggewandeld naar ons hotel.
Wat ons is opgevallen in San Francisco: veel zwervers, Amerikanen die erg behulpzaam en heel dik zijn en hele dikke bakken van auto's.