Dag 14

Bryce Canyon National Park

Vrijdag 4 juni dag 14

Het was frrrris vannacht en vanmorgen vroeg 5 graden. Om het verschil aan te geven, De nutella is nu niet smeerbaar. Dat was een paar dagen geleden in Death Valley wel anders. Toen kon je het zo de pot uitgieten. Met “frisse” moed verlaten we om 8:30 uur Ruby`s Inn RV Park & Campground naar het Visitor Centre van Bryce Canyon National Park. Inmiddels begon de lucht dicht te trekken. We kregen ook het advies om met onze RV door te rijden naar Rainbow Point. Om daarna terug te keren bij het Visitor Centre en dan via de shuttlebus de andere route te bezichtigen. Dus gaan we op weg naar Rainbow Point. Onderweg begint het te regenen en hoe toepasselijk we zien een regenboog verschijnen. Helaas kunnen we deze niet op de gevoelige plaat vastleggen. Om 9;30 uur zijn we bij Rainbow Point, voor ons Rain Point (haha). En het kan nog erger. Voorbijgangers maken een foto van ons en het begint heel hard te hagelen, onweren en te bliksemen. We rijden met de camper nog langs de uitkijkpunten Black Birch Canyon en Aqua Canyon. We rijden terug naar het Visitor Centre en wachten tot het weer opklaart. Bryce Canyon is trouwens geen echte canyon maar een kalkplateau waar erosie gezorgd heeft voor aardpiramiden, rotspilaren in kleuren van oranje tot dieprood. We stappen op de shuttlebus en gaan naar Bryce Point. Ahh, ohh, ahh wat een view, adembenemend. We maken een wandeling naar het volgende uitkijkpunt, waar we weer op de shuttlebus stappen net op tijd voordat de volgende onweersbui losbarst. In de camper eten we onze lunchpakket op die we al die tijd op onze rug hebben meegedragen, haha. We verlaten het park en we hopen dat al deze indrukken nog lang op ons netvlies zullen blijven plakken. Gelukkig hebben we de foto`s nog. Bryce was very nice!!!!!!! Vervolgens vertrekken we over highway 12 tot Torrey waar we overnachten op camping Thousand Lakes RV Park in Torrey. Sylvia en Ineke hoefden niet op de afslagen te letten, want die waren er niet. Tussen Escalante en Boulder zijn we nog een paar keer gestopt voor a.m.a.z.i.n.g panorama`s. Aangekomen bij de camping begon het weer helaas weer te regenen, maar werden we getrakteerd op een dubbele regenboog. De Camping ligt trouwens op een super locatie tussen de bergen.
In de Camper hebben we een hoogslaper en een kingsize bed in de masterbedroom. We zijn nu halverwege ons camperavontuur dus …. eerlijk is eerlijk er wordt vanavond geruild van kamer. Dus Wout en Ineke naar de hoogslaper en Co en Sylvia naar het andere “hok”.
Tevens worden de kleerkasten ook omgeruild. Hilariteit alom. Was best een goed idee voor wat de kasten betreft dan. Deze zijn meteen weer netjes opgeruimd. Welterusten!!!