Dag 25

Las Vegas - the Strip

Dinsdag 16 juni
Vanmorgen “vroeg” uit de veren, hoe verrassend, haha. We zitten nog steeds lekker in het ritme. Snel wassen en eten, de camper gepoetst en om 8:45 vertrokken van Sam`s Town RV Park, on the road again, voor de laatste te rijden paar miles met de camper. Camper afgetankt, ingeleverd bij Road Bear en op naar het New York New York hotel. We worden met een busje van Road Bear weggebracht. We gaan de strip op waar alles om dollars draait. In ons hotel zit een echte achtbaan en Co kan niet wachten tot dat hij er in kan. Wout, Sylvia en Ineke wachten op hem bij de uitgang. De achtbaan was een belevenis volgens Co en wij geloven hem meteen.
We gaan Las Vegas in, de strip op. Buiten is het bloedheet zo’n 42 graden C, dus lopen we van hotel naar hotel het liefst zo veel mogelijk binnendoor in de koelte van de Airco’s. Groot groter grootst het kan niet op. Zalen zo groot als voetbalvelden met alleen maar gokkasten, roulette en Blackjacktafels en alles even mooi afgewerkt. Je valt van de ene verbazing in de andere. Hotels met eigen thema’s zoals ons hotel New York New York geheel in stijl met voor de deur een gigantisch groot Vrijheidsbeeld. Hotel Venetian met op de 2e vloer gondelkanalen en een waar San Marcoplein en schitterende winkels waar wij als vrouwen natuurlijk naar binnen gezogen werden en het geduld van de heren zwaar op de proef werd gesteld. Wout wilde graag nog naar een hotel aan het einde van de strip omdat daar een bijzonder bronzen beeld te zien zou zijn van div. billenpartijen waar dan de handen opgelegd konden worden voor de foto’s. (dit moet gedaan worden ) Na een slopende wandeling door de hete föhnwind bleek helaas het hotel gesloten te zijn. Jammer dus voor Wout en de handen kunnen dus op zijn eigen k……
Het enige voordeel van deze wandeling is dat wij als één van de weinige Nederlanders zo’n beetje de hele strip gezien hebben in de smoor hitte. We hebben voor de terugweg naar ons hotel dan ook maar gekozen voor een taxi. We konden nu niet meer zelf koken, dus hebben we bij een Mexicaans restaurant heerlijk zitten eten in ons hotel. Daarna snel opknappen en bij de bijzondere Bellagio fontein gaan kijken die om het hele uur op de muziek een voorstelling geeft. Hierna terug naar ons hotel, waar Wout en Co nog geprobeerd hebben om met de laatste dollars in het Casino onze reis terug te winnen. Maar helaas……..