Dag 8

op weg richting Yosemite National Park

Zaterdag 30 mei
We verlaten Azalea Campground om 08.45 uur. De camping ligt vrij hoog dus we dalen af en gaan richting Fresno.
Veel boomgaarden met sinaasappels, olijven en druiven langs de weg. Daarna veel uitgestrekte kale vlakten en kale heuvels. Verbazingwekkend hoe het landschap zo snel kan afwisselen. We bellen de camping die we hebben ingepland. Helaas geen plaats voor ons campertje de komende nacht. We parkeren en gaan eerst een andere camping zoeken, bellen en reserveren. We hebben geluk. Er is plaats bij camping KOA in Midpines aan de weg 140 (Yosemite west/Mariposa). Deze camping ligt aan dezelfde weg als waar we eerst naar toe zouden gaan. Nog even wat boodschappen ingeslagen. Kunnen we vanavond de BBQ weer aansteken.
Wout en Co rijden allebei iedere dag een stuk van de route. De camper is een automaat. Wanneer Co achter het stuur zit pakt hij regelmatig het flesje water wat in het middenconsole staat. Normaal zit daar de versnellingspook. Dat is iedere keer weer lachen.
We volgen niet precies de geplande route maar dat heeft wel wat. We rijden door plattelandsgebied richting Northfolk. Northfolk is het exacte centrum van de staat Californie. Onderweg veel typisch Amerikaanse huizen, ranches, brievenbussen gezien. Om 15.00 uur komen we aan op de camping en krijgen een mooie plaats, nummer 24, toegewezen.