Dag 9

Yosemite National Park

Zondag 31 mei
Een nieuwe dag, rise en shine……
Vandaag naar Yosemite Valley National Park. Bij de ingang van de camping worden we om 08.15 uur door een lokale bus opgehaald die ons naar het park brengt. We stappen uit bij het visitorcentrum waar we eerst informatie gaan halen voordat we een wandeling gaan maken. We kiezen voor een wandeling bij Mirror Lake. We laten ons, door een van de shuttlebussen die de hele dag rondrijden, afzetten bij het begin van de wandelroute van een paar uur met prachtige panorama’s en hoge steile rotswanden. Wat er nog meer te zien was? Herten, mooie vogels, en berenvallen. Na de wandeling stappen we weer in de shuttlebus en gaan terug richting de Lower Yosemite Falls. Lopen daar nog een route en maken natuurlijk weer een “ paar “ foto’s. Yosemite Valley = een gletsjervalle 1% van de totale parkoppervlakte.
Om 16.30 uur stappen we in de bus, met dezelfde chauffeur als vanmorgen, die ons weer terugbrengt naar de Camping. Tijdens de rit vraagt hij “ Do you want to see a beer?” Yes of course. “ Me to” was zijn antwoord.
We lopen de camping op zien dat onze camper eigenlijk helemaal niet opvalt. Er staan zulke enorme bakken die zelfs over de gehele lengte aan twee kanten uitschuiven. Natuurlijk maken we hier ook foto’s van.