Dag 8

dinsdag 17 mei van Tusayan naar Page

Sorry maar internet is hier zo mogelijk nog slechter dus de foto's houden jullie tegoed.
Vandaag begon erg frisjes met wind en maar 9 graden máár het was droog en van tijd tot tijd zon ( weersverwachting was regen en onweer!) dus onze geplande helicoptervlucht kon doorgaan :-)! Ik was zó blij! We werden namelijk gewogen en aan de hand van je gewicht bepaald de piloot wie waar moet zitten voor zoveel mogelijk stabiliteit. In dit soort helicopters kunnen in totaal 6 personen mee maar wij waren maar met z'n vieren. Iedereen zat dan ook fijn bij een raampje en IK zat voorin! Helemaal happy. Wat fantastisch was het zeg! Kon tussen mijn voeten door mooi naar beneden kijken haha. Super! Had wel een uur langer daar boven die prachtige Grand Canyon willen blijven vliegen. Onvergetelijk.
We hadden voor we gingen alleen een broodje op de kamer gegeten dus na de vucht snel naar een restaurantje voor een verlaat ontbijt. Uitchecken en op weg. De rit begon weer door het Grand Canyon park maar dan de andere kant op. De uitzichten zijn telkens toch weer wat anders maar allemaal geweldig. We hebben dan ook toch nog een aantal stops gemaakt om van het uitzicht te genieten en foto's te maken.
De rest van de in totaal ongeveer 140 mijl in een keer door gereden. Wat een prachtige rit weer en wat een vergezichten.
Bij het best western hotel koffers uit de kofferbak en naar de balie.....nee hoor u bent bij het verkeerde hotel u moet bij het lake powell view hotel zijn......tssss lag ernaast! Daar let je dan toch niet op as er Best Western met koeieletters voor staat.
Enfin koffers in de auto en naar het andere hotel.
Toch ook nog naar Horseshoe bend gereden dat maar een paar mijl van het hotel af ligt. Is een rotsformatie ( nog steeds bij de Grand Canyon behorend) waar de Colorado rivier omheen kronkelt waardoor het wat lijkt op een hoefijzer. Moesten we nog wel "even" een eind over een zandad lopen vanaf de parkeerplaats. Eerst steil omhoog, een stukje recht en dan een heel eind steil naar beneden ( moet je op de terugweg weer omhoog dus). We liepen in de zon maar om ons heen was de lucht gitzwart. Heel bijzonder maar daarom niet lang beneden geweest. Vond het eigenlijk ook best eng aangezien hier geen looppad en ook geen railing was. Toch zijn we blij dat we het gedaan hebben want het was weer prachtig. Moeilijk te omschrijven wat je met zulke natuur om je heen allemaal voelt. Enfin foto's volgen dus een andere keer. Mocht het ergens goed werken dan kunnen jullie je lol op met zoveel achterstand aan foto's ;-).