Dag 22

Dinsdag 31 mei Los Angeles

Ons laatste dagje.....
We zitten nu wel een aardig eind van alles vandaan. De stad is enorm groot. Gezien de hectiek van het verkeer hier hebben we besloten de auto vandaag te laten staan. Openbaar vervoer is hier niet echt heel goed geregeld. Soms lange wachttijden voor een volgende of aansluitende bus dus we hebben een taxi genomen ( door het hotel laten regelen haha) naar Hollywood boulevard ( $ 30 dollar enkele reis en een half uur onderweg). Bij de walk of fame in Hollywood afgezet bij de opstapplaats van de sightseeing bussen.
Uiteraard van alles te zien gelijk. We kregen een plattegrond van de sightseeing routes en die wilde René in zijn rugzak doen.....maar ojee was in de taxi blijven liggen.... Zijn zonnebril op sterkte zat er ook in evenals ( dacht hij) onze eigen navigatie. Tja wat dan. Hotel gebeld en uitgelegd wat er gebeurd was. Zij hebben de taxi dienst weer gebeld en gevraagd of ze de rugzak bij het hotel af wilden leveren. Was dus spannend of we die terug zouden krijgen maar hij lag al in onze kamer op ons te wachten vanavond gelukkig. Wat een lieve behulpzame mensen!
Enfin met de sightseeing bus eerst de rode route gereden om toch een goede indruk te krijgen van LA. Richting Santa Monica en Beverly hills geweest, sunset boulevard en langs heel veel studio's en bekende plekken van tv waar schijnbaar nog steeds vaak opnames worden gemaakt en celebraties worden gespot. Terug bij het beginpunt eerst wat gegeten en rondgelopen op de Hollywood boulevard. Een massa verklede "gekken" haha. We hebben captain America, Superman, Spiderman, Mickey en Minnie rond zien lopen en nog veel meer. Wel bijzonder hoor om hier rond te lopen. Straks thuis zullen we vast vaak bekende dingen tegen komen op tv lol.
We hebben ook het Hollywood sign boven op de heuvel gezien maar het was best wel weer heiig in de heuvels dus heel wazig. Bovenin de bus was het zelfs koud met rijden maar in de middag scheen de zon volop en was het echt heet, ruim 30 graden in de stad.
Vervolgens een andere route met de bus gepakt naar downtown LA. Was heel anders! Beverly hills was heel ruim opgezet, huizen achter schuttingen of bomen. Verder was alles vrij grauw, somber soms, geen mooi versierde oude gebouwen of zo. Alles op de filmindustrie gericht.
Downtown LA deed weer ruimer aan, had veel meer mooie oude gebouwen en ook hoge kantoor gebouwen. Leuk om te zien.
Toch vonden we San Fransisco en New York veel mooier. Vooral San Fransisco doet heel gezellig en gemoedelijk aan.
Enfin zoals gezegd onze laatste dag....
Nog even gegeten bij het hard rock café ( Ton heb nog aan je gedacht dus ;-)) en daarna met een taxi terug naar het hotel. Ze zijn hier overigens al de hele dag met een crew aan het filmen. Bij het zwembad , in de lobby, in de tuin voor bij ons balkon.....volgens de mensen van de receptie gaat het om iets van reclame of zo.....tja het is en blijft LA.
Bedankt iedereen voor jullie leuke reacties. Enorm leuk. We weten dat er veel mensen met ons meege"reist" hebben! Helaas morgenochtend om 6 uur op weg naar de luchthaven, huurauto inleveren en via Mineapolis terug vliegen naar Amsterdam. Tot gauw lieve mensen.....