Dag 10

Donderdag 19 mei van Bryce naar St. George

Vanmorgen was het eerst best nog frisjes maar wel met een zonnetje. De laatste dagen toch wel regelmatig even de jas aan gehad.
Uiteraard eerst nog naar het prachtige Bryce Canyon park gegaan. Zelfs een hike naar beneden de canyon in. Aangezien dat pad best regelmatig steil naar beneden afliep zijn we niet helemaal naar de bodem afgedaald aangezien ik niet echt geweldig ben in klimmen ;-), want tja ooit zul je toch weer omhoog naar de auto moeten. Bovendien moesten we nog wel even verder vandaag. Daarna nog wel een eind langs een bobbelig pad langs de rim gelopen en later met de auto naar andere view points gereden. Het blijft adembenemend overal.
Vervolgens zou het ongeveer 128 miles rijden zijn naar St. George maar onderweg kom je dan dwars door het Zion national park heen.
We hadden niet verwacht dat dat zo enorm indrukwekkend zou zijn. Je wordt helemaal ingesloten door heel veel raar gevormde hoge rotsen in rood geel én wit! Weer heel anders dan de andere parken die we tot nu toe hebben gehad. Is eigenlijk niet goed op foto's of film vast te leggen maar we waren er erg van onder de indruk.
Maar goed dat we een annual pas voor alle parken hebben gekocht want we hebben nu al $10 bespaard op entree kosten en dat zal nog veel meer oplopen.
Voor de verandering eens redelijk op tijd bij het hotel. De temperatuur is inmiddels weer opgelopen tot boven de 30 graden dus ben dit nu fijn bij het zwembad aan het typen. Voor het eerst even kunnen zwemmen in de States :-).
Tijdsverschil nog steeds 8 uur met Nederland maar morgen gaan we weer een uurtje terug in de tijd....aju Utah en op naar Nevada.
Oh en ik zag gisteravond dat de Tiogapas waar we overheen moeten eindelijk toch geopend is en de wegen vrij van sneeuw. Hoeven eind mei dan gelukkig niet helemaal om de bergen van Yosimity heen maar kunnen er overheen!