Dag 17

Donderdag 26 mei San Fransisco

Pfff ben langzamerhand wel een beetje opgebrand.. .. voet nog erg pijnlijk van de grote blaar, kuiten en bovenbenen pijnlijk.....wanneer je bij een splitsing de straat beneden je gewoon niet kunt zien omdat die zo steil weg valt ben je echt wel daken aan het afdalen of beklimmen ;-).
Vanmorgen huurfietsen opgehaald. Wat een chaotisch gedoe zeg. Iedereen was iedereen door elkaar aan het helpen. Echt niet leuk. Denk dat we alle personeelsleden wel gehad hebben. Spullen werden steeds neer gelegd of aan een ander gegeven. Uiteindelijk kregen we de fietsen René een gewone en ik met een upgrade ( extra bij betalen) een e-bike. Uitleg hoe we konden fietsen in een rap tempo en ik verplicht een helm . Enfin begin ging prima. Naar de Golden Gate brug gefietst zodat we die ook van de onderkant konden bekijken. Inmiddels wel een aantal mijl achter de kiezen dus even bij een picknicktafel wat gegeten en gedronken. Tja hoe kom je dan op de brug......was wel besproken bij de uitleg maar niet erg duidelijk als je al die wegen in het echt ziet. Toch maar een andere fietser aangesproken. Gelukkig woonde hij hier tijdelijk en wilde hij toch dezelfde kant op dus toen zaten we weer op het juiste pad. Wat een crazynes op de brug! Voetgangers en fietsers allemaal aan de oostkant van de brug kriskras door elkaar. Racefietsers die links en rechts langs je heen sjezen, voetgagers die niet uitkijken en onverwacht van richting veranderen... Enfin we hebben het overleefd. Tussendoor een aantal keren gestopt. Prachtige uitzichten en zelfs een walvis en een zeeleeuw gezien! Ondertussen viel echter wel de batterij van de fiets uit en op een gegeven moment konden we die echt niet meer aan krijgen. Bellen op de wiebelende brug met ontzaglijk veel lawaai van het verkeer om je heen was niet mogelijk. Fietsen zonder accu ook niet ( bleek bij deze vele malen zwaarder dan een gewone fiets). Enige optie lopen tot we van de brug af waren. Gelukkig hadden we in Phoenix een Amerikaanse simkaart gekocht dus eenmaal van de brug af eindelijk kunnen bellen. Moeilijk te verstaan mede door de wind en het toch nog aanwezige lawaai maar we begrepen elkaar gelukkig wel. Er wer, na niet al te lange tijd, een andere fiets gebracht. We hadden eigenlijk al helemaal geen zin meer maar vooruit we wilden toch naar Sausalito en met de ferry terug. De nieuwe fiets was een onding maar ik kwam iig wel weer vooruit. Beneden aan de berg in Sausalito even wat gedronken en op een bankje in het park zitten wachten tot de veerboot ging. Heerlijk boottochtje. Het waaide wel behoorlijk maar we kwamen vrij dicht langs Alcatraz heen dus dat konden we goed zien zo.Weer aan wal de fietsen ingeleverd en toch maar verteld hoe alles gegaan was en we dus eigenlijk weinig hadden kunnen doen en veel tijd hadden verloren. Kijk, toch af en toe maar goed als je je mond open trekt, want we hoefden nu de extra $25 dollar niet te betalen :-). Hierna heerlijk bij een restaurantje bij Fishermens warf wezen eten, belegde boterhammen voor het ontbijt voor morgen gekocht en met de cable car terug!
Al met al toch een leuke dag om op terug te kijken. Het was een bijzondere ervaring om over die bekende brug te fietsen, speciaal om het gevangenis eiland Alcatraz van zo dichtbij te zien en erg leuk dat ritje in die oude cable car ( én scheelt extra spierpijn morgen ;-)).