Dag 14

Maandag 23 mei van Furnace Creek naar Mammoth Lakes bij Yosimity

Gisteren aan het eind van de middag nog naar Badwater geweest. Temperatuur ongeveer midden 30 maar aangezien er geen zuchtje wind te bespeuren viel voelde het veel heter dan de 43 in de buurt van Phoenix.
Badwater is het laagste punt van.....
Overal is de grond opgedroogd als een grote zoutvlakte. Het is dat het bloedheet was anders zou je kunnen denken dat je bij de ijsbaan aangekomen was ;-).
Heel bijzonder om te zien. Daarna naar Artist Palette geweest een eenrichtingsweg die je naar een gebied leid met prachtig gekleurde rotsen alsof een schilder zijn verf aan het mengen was.....roze , mintgroen, geel, bruin....noem maar op. Prachtig!
Bij het hotel gegeten. Knetters duur maar in de wijde omgeving was er niets anders. Ook merkten we vanochtend dat de benzine hier wel een dollar of meer duurder per gallon is dan hiervoor. Onderweg in Death Valey nog een stop gemaakt bij Sand Dunes een gebied zoals je eigenlijk zou verwachten als je aan een woestijn denkt terwijl dit maar een vrij klein gebied was. De weg kronkelde van hoog naar laag. Tussendoor bij een gezelig restaurantje wat gegeten en later ergens gedronken. Ook wat stops bij uitzichtpunten.
Het laatste half uur van onze rit kwamen we steeds meer richting bergen de temperatuur daalde gestaag tot ongeveer 14 graden en de lucht werd steeds donkerder. Gelukkig hier wel droog en onderweg maar een paar spatjes regen. Ons hotel is een gemoedelijk Alpen hotel. We kregen gelijk een waarschuwing alles uit de auto te halen vanwege de beren....hmmmm.....
Het blijft spannend of we de Tiogapas morgen over kunnen. Vorige week nl net open gegaan maar vrijdag weer gesloten vanwege sneeuwvoorspellingen. Vanmorgen was die wel open maar kan zo weer anders zijn. Morgenochtend even opnieuw nakijken. Mocht die weer gesloten zijn hebben we een hele omweg voor de boeg.
Straks eerst hier het dorpje in en kijken of we wat te eten kunnen krijgen...uuuh kopen.
Tot morgen!