Dag 18

Vrijdag 27 mei van San Fransisco naar Monterey.

Van een krappe kamer in hotel Beresford in SF naar een super suite in Monterey. Wat een verschil weer. We kunnen hier wel een feestje geven lol.
De auto werd vamorgen weer voor ons opgehaald. Helaas moesten we zelf de stad uit zien te komen én op de goede weg zien te belanden maar we zijn best goed al zeg ik het zelf en dat lukte redelijk vlot. Eerst een stuk snelweg maar met de routebeschrijving kwamen we toch op de highway 1 terecht. Eindelijk weer wat relaxed rijden. De kust was prachtig dus we zijn een aantal keren even gestopt. Dit beloofd wat voor de rest van de route want dit schijnt lang niet het mooiste stuk van highway 1 te zijn. Vanaf Santa Cruz werd het weer even goed druk en de weg weer 4 baans maar toen was het nog maar een half uurtje rijden. Gelukkig konden we tot nu toe altijd gelijk naar onze kamer ook al zijn we regelmatig al rond het middaguur bij ons hotel. Erg fijn. Dit hotel zit ook weer op een gunstige lokatie. Maar een klein eindje lopen en we waren bij de kust. Hier loopt een breed wandel/fietspad langs een heel eind van de kust. Hier bij de kust ineens ook veel meer bloemen. Opnieuw een Fishermen's warf en een Canary Row lol. Erg gemoedelijk en gezellig. Veel winkeltjes en restaurantjes. Aan het eind was het Monterey Bay Aquarium. Prachtig! Veel dieren gezien die we niet kenden. Wel veel informatie in de vorm van beelden en allerlei interactieve dingen voor kinderen maar al met al echt wel de moeite waard.
Daarna zijn we bij een leuk restaurantje met uitzicht op de oceaan wezen eten. Al terug wandelend zagen we nog verschillende zeeleeuwen in de baai zwemmen! Fascinerend en leuk om een poos naar te kijken! Bij Fishermen's warf nog even koffie gedronken en nu dus in onze suite :-).